Europsko prvenstvo za juniore

Preko 1000 natjecatelja na tri događaja u organizaciji Taekwondo saveza BiH

''Nakon EYOF-a ovo je najveći i najmasovniji sportski događaj u našoj državi. Činjenica da se ovo organizira u vremenu dok pandemija još traje daje dodatnu težinu cjelokupnoj organizaciji'', ističe Samir Šarić.
Sport / Ostali sportovi | 04. 11. 2021. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Europskom prvenstvu za juniore, G1 i E1 Open Bosnia and Herzegovina u organizaciji Taekwondo saveza BiH očekuje se preko 1000 natjecatelja iz 55 zemalja.

Nakon što su službeno zatvorene prijave za ova tri događaja u našu državu stiže 1500 sudionika od čega je samih natjecatelja preko 1000.

Podsjećamo, ova tri turnira bit će održana u u Sarajevu od 12. do 17. studenog  u dvorani Hotela Hills.

Europska taekwondo Federacije ukazala je povjerenje Taekwondo savezu za organizaciju natjecanja i ove godine, a organizatori ističu kako je broj prijavljenih premašio i njihova očekivanja.

''Nakon EYOF-a ovo je najveći i najmasovniji sportski događaj u našoj državi. Činjenica da se ovo organizira u vremenu dok pandemija još traje daje dodatnu težinu cjelokupnoj organizaciji'', ističe Samir Šarić, predsjednik organizacionog odbora natjecanja.

Bosnu i Hercegovinu će na Europskom prvenstvu za juniore predstavljati 16 natjecatelja, na E1 57 natjecatelja, dok će na G1 nastupiti 19 natjecatelja iz naše zemlje.

''Među najvećim uzdanicama za medalju na Europskom prvenstvu za juniore je Ada Avdagić, prvoplasirana na listi WTE rankinga u kategoriji juniora. Vlasnik najboljeg rezultata BiH na Olimpijskim Igrama, Nedžad Husić, nastupit će na G1 i sigurno je da nosi ulogu velikog favorita. Imamo još natjecatelja koji imaju realne šanse za medalje, ali Avdagić i Husić su definitivno naše najveće uzdanice'', kazao je na kraju Šarić.

Sva organizacija bit će organizirana u balon sustavu što znači da će svi sudionici morati biti testirani pred ulazak u hotel odakle će direktno ići na borilišta iz svojih soba, navedeno je u proopćenju Taekwondo saveza BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close