Taekwondo savez BiH

Taekwondo savez BiH: Sve spremno za početak Europskog prvenstva za juniore, E1 i G1 turnira

Taekwondo savez BiH održao je konferenciju za medije povodom početka Europskog prvenstva za juniore, E1 i G1 turnira koji se boduju za Olimpijske Igre.
Sport / Ostali sportovi | 10. 11. 2021. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine održao je konferenciju za medije povodom početka Europskog prvenstva za juniore, E1 i G1 turnira koji se boduju za Olimpijske Igre.

Prisutnima se obratio predsjednik organizaciijskog odbora natjecanja i član predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samir Šarić koji je kazao:

''Taekwondo savez BiH je dobio organizaciju Europskog prvenstva za juniore, E1 i G1 koji se boduju za Olimpijske Igre. Mi smo zaista uradili dobru pripremu organizacije turnira, moram reći da nas je iznenadio broj sudionika i broj gostiju, ali s obzirom na to da smo imali sličnu organizaciju prošle godine kada je bila teža situacija po pitanju COVID-a, i da smo je sve uradili bez ikakve greške mogu slobodno reći da je i ove godine sve predviđeno do najsitnijeg detalja kako bi događaji protekli u najboljem redu.''

U našu državu stiže 1500 gostiju iz 55 zemalja od čega je 1000 samih natjecatelja. Među gostima je i predsjednik Taekwondo Federacije Bosne i Hercegovine Kenneth Schunken koji je ovom prilikom istaknuo:

''Hvala Bosni i Hercegovini za organizaciju ovih natjecanjaa i moram istaknuti da smo veoma sretni da se sve ovo događa u Sarajevu. Ovo je treći put da sam u vašoj državi i uvijek je veliko zadovoljstvo doći u ovaj grad zbog gostoprimstva vaših ljudi. Ovaj događaj je važan u našem kalendaru s obzirom na to da je rangiran kao E4 turnir, što znači da natjecatelji mogu sakupljati bodove za europske rank liste. Očekivanja su velika, znamo da Taekwondo savez BiH ima iskustva u  organizaciji ovakvih događaja pa smo i ljestvicu postavili veoma visoko i očekujemo sjajno takmičenje''.

 Ali Sagarkaya iz Turske je i ove godine glavni delegat na natjecanju. Ovom prilikom istaknuo je sljedeće:

''Sjajno je da smo ponovo tu nakon jedne godine. Taekwondo savez BiH radi sjajan posao, svaki događaj vidimo neku razliku, a to se odrazuje i na uspjehe Taekwondo natjecatelja iz BiH na europskom i svjetskom nivou. Prošle godine smo imali veoma uspješan turnir, ove godine organizatori imaju još više iskustva, sve ide odlično, gostoprimstvo je sjajno, osjećamo se kao kod kuće''.

Generalni tajnik Taekwondo saveza BiH Vedran Ćubela istaknuo je kako će Bosna i Hercegovina na Europskom prvenstvu za juniore imati 16 sudionika koji su zadovoljili zadacima trenera juniorske reprezentacije.

''Imamo puno mladih nada od kojih očekujemo u narednom periodu da se razvijaju i da donose medalje za Bosnu i Hercegovinu. U proteklom periodu vidjeli smo da Taekwondo savez BiH ima prosperitet i rezultati koji smo ostvarili u proteklom periodu sami za sebe govore. Imali smo medalje na seniorskom prvenstvu, sjajan rezultat na Olimpijskim Igrama, i rezultat na prethodnom prvenstvu za kadete od kojih će mnogi nastupati na ovogodišnjem prvenstvu'', rekao je Ćubela.

Prvoplasirana na WTE rang listi je mlada Ada Avdagić, jedna od najvećih taekwondo nada u Bosni i Hercegovini.

''Želim se zahvaliti Taekwondo savezu BiH i Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine. Jako sam uzbuđena pred početak Europskog prvenstva, jedva čekam da počne. Uvijek ću dati sve od sebe da svoju državu Bosnu i Hercegovinu predstavim na najbolji mogući način, a vjerujem da će i moje kolege iz reprezentacije isto učiniti'', kazala je na kraju Ada Avdagić.

Podsjećamo, Na Europskom prvenstvu za juniore, G1 i E1 Open Bosnia and Herzegovina u organizaciji Taekwondo saveza BiH očekuje se preko 1000 natjecatelja iz 55 zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close