Optimizam je prisutan

Nadal: Vraćam se ali neću osvojiti više Grand Slamova od Đokovića

"Nisam igrao godinu dana i za mene je uspjeh održavanje nade da ću opet igrati. Svjestan sam da će biti teško nadoknaditi visoku razinu tenisa, ali da ne vjerujem da opet mogu biti konkurenta", reći će Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 15. 11. 2023. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski tenisač Rafael Nadal poslao je optimističnu poruku vezanu za svoj povratak na teren.

Nadal je u srijedu jasno i glasno rekao da je njegov povratak – sigurna stvar. Samo je pitanje kada će se to konkretno dogoditi. Želja je, naravno, čim prije kako bi sudjelovao na prvom Grand Slamu sezone, Australian Openu u siječnju 2024.

"Ako želite nešto novo što vam nisam do sada rekao, onda iskreno mislim da ću opet igrati. Ne mogu još reći hoće li to biti na jednom mjestu ili drugom, ali sam sretan kako se stvari odvijaju", rekao je Nadal španjolskim novinarima na jednom "eventu" koji je organizirao njegov liječnik Angel Ruiz Cotorro.

Osvajač 22 Grand Slam naslova, koji nije igrao upravo od Australian Opena ove godine, oporavlja se od ozljeda kuka i noge.

"Prije nekoliko tjedana nisam bio u stanju reći hoću li se vratiti, ali iskorak je bio pozitivan. Nadam se da ću u narednim tjednima moći reći nešto konkretnije."

Kada se vrati, Nadal je svjestan da je pod velikim upitnikom kvaliteta tenisa s kojom će se opet pojaviti.

"Ne znam na kakvom ću nivou biti. Ali nisam zaboravio igrati i stvari idu u dobrom smjeru. Kad budem znao kad ću se vratiti, prvi ću to reći. Treniram i sretan sam."

Puno je toga još u zraku, u magli i teško za prognozirati, no ono što je sigurno, istaknuo je Nadal, da njegov povratak ne može biti protumačen kao nastavak utrke s Novakom Đokovićem.

"Nisam igrao godinu dana i za mene je uspjeh održavanje nade da ću opet igrati. Svjestan sam da će biti teško nadoknaditi visoku razinu tenisa, ali da ne vjerujem da opet mogu biti konkurentan, ne bih uložio rad i trud koji sam uložio proteklih mjeseci. Neću osvojiti više Grand Slamova od Đokovića, ali dat ću sebi šansu da opet uživam", poručio je Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close