Neočekivan kraj godine za Rafu

Nadal: Teško ću se ponovo vratiti na najveći nivo

"Samo mi je potrebno vrijeme da ponovo dobijem dobar osjećaj i samopouzdanje na terenu koje mi je potrebno da bih bio na najvećem nivou. Ali ne znam da li ću biti na tom nivou ponovo"tvrdi Rafa.
Sport / Ostali sportovi | 16. 11. 2022. u 00:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je početkom godine osvojio Australian Open, Rafael Nadal vjerojatno nije oočekivao ovakav kraj sezone. Međutim nakon Roland Garrosa, Rafa nije bio pravi. Ozljeda je učinila svoje, trudio se, borio da zaigra na Wimbledonu, ali nakon polufinala Wimbledona je odigrao tek osam mečeva, računajući i dva u Torinu. Malo, premalo. Priznao je Rafa kako to nije bilo ono što je on očekivao.

"Nije bilo dovoljno to što sam osvojio Grand Slama, a naravno da nije kada nisam mogao da igram. Ne znam na koliko sam turnira igrao, možda 11 ili 12. a završio sam ih 9 ili 10. Teško je boriti se sa mlađima jer su tako dobri, a uz to mogu da igraju na koliko god hoće turnira. Normalno je da su u toj situaciji, jer sam i ja tu bio prije 15 godina. Karlos je odradio dobar posao i srećan sam zbog njega, veliko je to dostignuće", kazao je Nadal i nastavio.

"Mislim da nisam zaboravio da igram tenis, kako da budem jak mentalno. Samo mi je potrebno vrijeme da ponovo dobijem dobar osjećaj i samopouzdanje na terenu koje mi je potrebno da bih bio na najvećem nivou. Ali ne znam da li ću biti na tom nivou ponovo. Ono u šta ne sumnjam je da ću probati da dođem ponovo na taj nivo", zaključio je Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close