Bilo je krvi na US Openu

Nadal sam sebi razbio nos

"Malo mi se vrtjelo na početku i osjećao sam bol. Teniskim reketom sam se ozlijedio, malo je to smiješno, ali događa se", rekao je Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 02. 09. 2022. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadal je prošao očekivano u treće kolo US Opena, ali je opet morao igrati četiri seta. I opet je izgubio prvi, prije nego što je ušao u pravi ritam. Fabio Fognini je dobio prvi set, čak i je u drugom držao korak, međutim, nije izdržao. U tom drugom setu Fognini je četiri puta gubio svoj servis, Nadal tri. Nakon što je Španjolac izjednačio, u nastavku je bilo lakše. Do kraja je Fognini je zgubio još pet puta svoj servis, pa je Rafa prošao 2-6, 6-4, 6-2, 6-1.

Pored toga što je Nadal razbio Fogninija u posljednja dva seta, na bizaran način je uspio sebi razbiti nos! Kriv je bio reket koji se jednostavno odbio od betonske podloge.U jednom je trenutku htio backhendom vratiti lopticu, spustio se dosta nisko, prenisko, pa je dobio po nosu. Udarac nije bio nimalo naivan, bilo je krvi, pa je morao uzeti medicinski time out. Liječnici su imali posla, ali su uspjeli osposobiti Španjolca.

"Malo mi se vrtjelo na početku i osjećao sam bol. Teniskim reketom sam se ozlijedio, malo je to smiješno, ali događa se", rekao je Nadal nakon meča i priznao da mu je prvi set bio "jedan od najgorih ulazaka u meč" u cijeloj karijeri:

"Nakon prvog seta trudio sam se biti bolji. Imate te turbulencije u igri, iza mene je puno problema s ozljedama, ali ovo je nova šansa. To što sam dobio ovaj meč mi mnogo znači, kao i podrška s tribina."

Video: Nadal - Fognini 2. kolo US Opena "

U idućem kolu ga čeka Richard Gasquet protiv kojeg vodi 17:0 u međusobnim susretima.

"Odrasli smo zajedno, veliki raspet imam prema njemu. On je sjajan, to će za mene biti veliki izazov", zaključio je Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close