Španjolac nakon poraza

Nadal: Bez izgovora, moram biti samokritičan

"Ne možemo tražiti izgovore, moramo biti dovoljno samokritični jer je to jedini način da se napreduje. Igrao sam u osmini finala protiv igrača koji je bio bolji od mene. Zato sada idem na avion i vraćam se kući", zaključio je Nadal.
Sport / Ostali sportovi | 06. 09. 2022. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imao je priliku. Uzeti, tri od četiri ove godine. Ali je nije iskoristio. Od prvog meča u New Yorku, Nadal nije igrao dobro. Daleko je to bili od njegovog najboljeg tenisa. Na kraju je zapeo neočekivano. Frances Tiafoe je dobar igrača, tu nema nikakve sumnje, međutim, realno s pravim Nadalom bi teško izašao na kraj. Međutim, ovaj put nije išlo. Španjolac nije želio tražiti neke posebne razloge, jednostavno je priznao:

"Što je presudilo u meču? Odgovor je lagan, ja sam igrao loš, a on je igrao dobar meč. Nisam bio u stanju držati visoku razinu tenisa dulje vrijeme. Nisam bio brz u kretanju, uspijevao je vrlo rano uhvatiti lopticu, a ja ga nisam uspijevao odgurati dalje. Moje razumijevanje igre i udarci ovoga puta nisu bili dobri, bili su slabi. Svaka čast za njega, bio je bolji od mene", rekao je Nadal nakon meča odigranog pod krovom.

Nije želio tražiti izgovore, iako kaže da nije imao idealnu pripremu za turnir.

"Možemo lamentirati sada, ali to neće ništa promijeniti. Što bi bilo da se nisam ozlijedio. Možda bih osvojio Wimbledon, možda neke druge trofeje. To je sve dio karijere. Puno je puta išlo dobro, ponekad neočekivano kao u Australiji i na Roland Garrosu. Naravno da pripreme nisu bile idealne, ali bilo je situacija kada isto nisu bile idealne pa sam osvojio. Ne možemo tražiti izgovore, moramo biti dovoljno samokritični jer je to jedini način da se napreduje. Igrao sam u osmini finala protiv igrača koji je bio bolji od mene. Zato sada idem na avion i vraćam se kući", zaključio je Nadal.

Kopirati
Drag cursor here to close