Svi čekaju povratak

Nadal: Pokušat ću ne očekivati ​​ništa

"Moram prihvatiti stvari onakvima kakve jesu i znam da će u početku biti jako teško. Moram si dati potrebno vrijeme i ne kriviti se što će u početku stvari vjerojatno izgledati loše", naglasio je Rafa.
Sport / Ostali sportovi | 05. 12. 2023. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlo je jako puno vremena od kada je Rafael Nadal odigrao posljednji teniski meč. Proći će 347 dana od njegovog posljednjeg natjecateljskog meča i eliminacije u 2. kolu Australian Opena od strane Mackenzieja McDonalda do početka ATP turnira u Brisbaneu, posljednjeg dana ove 2023. godine, za koji je 37-godišnji prijavila se legenda tenisa s Mallorce i dobila "wild card".

Posljednji turnir koji je Nadal osvojio bio je Roland Garros 2022. godine, nakon čega je bio u polufinalu Wimbledona, četvrtom kolu US Opena, na kraju je godinu zaključio s tri meča na ATP Finalsu.

Svi sa nestrpljenjem čekaju Rafu ponovo na terenu, iako treba biti realan. Godine i ozljede su učinile svoje, teško će se moći osvajati turnire u kontinuitetu, uopće ih igrati kao što je to nekada bio slučaj. Jer Nadal nije trčao do prvih dana listopada.

"Izbjegavao sam i izbjegavam prognozirati svoj povratak, jer ipak je to godina provedena izvan terena i operacija kuka, ali ono što me najviše brine nije kuk, nego kako će sve ostalo izgledati. Mislim da sam se dobro pripremio i nadam se da će stvari krenuti pozitivno i da ću opet imati priliku uživati na terenu”, realan je Nadal u razgovoru za Marcu, nakon najave da će u siječnju nastupiti u Brisbaneu. (31. prosinca – 7. siječnja), a zatim Melbourne (14. – 28. siječnja).

Španjolac je istaknuo kako će mu najveći problem biti ne očekivati previše od sebe… i da to mu nikad nije pošlo za rukom.

"Sve je ovo trajalo, dug je to period. Nestrpljiv sam da ponovno osjetim tu nervozu, to uzbuđenje, te strahove, te sumnje… Pokušat ću ne očekivati ništa. Nadam se da ću uspjeti izbjeći izazove s kojima sam se suočavao tijekom svoje karijere. Ja sam u drugom dobu, za mene je ovo neistraženo područje. Cijeli život sam se gurao preko granice mogućeg i nadam se da sam u stanju to više ne činiti", iskren je Nadal.

"Moram prihvatiti stvari onakvima kakve jesu i znam da će u početku biti jako teško. Moram si dati potrebno vrijeme i ne kriviti se što će u početku stvari vjerojatno izgledati loše, jer postoji realna mogućnost da se to dogodi", s pravom je bio suzdržan, ali potom pokazao da duboko u sebi ostao je optimist i zadržao dovoljno samopouzdanja za novi juriš na trofeje.

"No, znajući da bi se sve moglo promijeniti u ne tako dalekoj budućnosti, moram zadržati entuzijazam, natjecateljski duh i snaga će doći", rekao je Nadal uz osmijeh.

Na ATP tour vraća se s 22 Grand Slam trofeja, dva manje od najvećeg rivala Novaka Đokovića, koji mu je i sam čestitao i poželio sreću nakon što je najavio da će igrati u Australiji.

Kopirati
Drag cursor here to close