Rafa je trenirao sa Berrettinijem

Nadal: Nisam znao da pozitivni igraju

Ako se testiraš i budeš pozitivan, onda ne igraš. Ali ako mi sada kažete da možete nastaviti igrati iako ste pozitivni, stvarno ne znam", mišljenja je Nadal
Sport / Ostali sportovi | 29. 06. 2022. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski tenisač Rafael Nadal zadovoljan je pobjedom na startu Wimbledona, iako ističe da vremenski uvjeti nisu bili idealni, te da ima prostora da svoju igru podigne na višu razinu. Ipak, puno važnija priča je ona o koronavirusu, točnije nastupu Nadala koji je trenirao sa Matteom Berrettinijem, jednim od dvojice tenisača koji su odustali od Wimbledona baš zbog korone. Mnogu su već počeli pisati i špekulirati o tome, je li Nadal imao pravo nastupa.

"Teško je biti u bliskom kontaktu kad si vani i treniraš s nekim. Trenutno se osjećam odlično, nema nikakvih problema. Žao mi ga je jer je igrao fantastično, osvojio je dva turnira prije nego je ovaj počeo. On mi je jako drag kolega, poznajemo se jako dobro. Valjda je jako tužan. Želim mu brz oporavak."

Jedan od prisutnih novinara izjavio je da je Berrettiniju rečeno da može igrati ako želi, ali da je odlučio da se ne želi natjecati, kako ne bi dolazio u kontakt s drugim igračima, a Alize Cornet je izjavila da je na Roland Garrosu bilo mnogo pozitivnih na koronavirus koji su igrali.

"Kada se takve stvari govore, lako je stvoriti sukob, a prvo trebamo biti sigurni da za to postoji osnova. Ako se ne varam, ne sjećam se slučajeva covida na Roland Garrosu. Nemam sve informacije da izrazim jasno mišljenje o tome i radije ne bih pričao o stvarima s kojima nisam baš upoznat. Informacija koju imam, a ne znam je li točna, je da igrač može odlučiti želi li se testirati ako ima ikakvih simptoma. Ako se testiraš i budeš pozitivan, onda ne igraš. Ali ako mi sada kažete da možete nastaviti igrati iako ste pozitivni, stvarno ne znam… Jedino što sam znao je da možete odlučiti želite li se testirati ako se ne osjećate dobro."

Kopirati
Drag cursor here to close