Koliko je realno i moguće?

Nadal u lovu na kalendarski Grand Slam?

"To je realan cilj, trenutno je on jedini koji ga može postići ove godine. Prvi je put u karijeri da je u poziciji da to postigne, ali mi to vidimo kao nešto daleko, tek je na pola puta" tvrdi Moya.
Sport / Ostali sportovi | 23. 06. 2022. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak je bio najbliži u novije vrijeme, ali je onda izgubio finale US Opena. Rafael Nadal je ove godine uveza Australian Open, Roland Garros i sada se sprema za Wimbledon. Turnira koji nikada nije ležao. Uostalo, znamo sve te priče o španjolskim teniserima i travnatoj podlozi.

U All England Clubu nije slavio 12 godina, međutim sada je situacija nešto drugačija. Nema Medvedeva, Zvereva, Novak bez obzira na sve nije nepobjediv. Nadal se nakon Pariza malo sklonio, prvo opravak, a onda treninzi.

I prvi nastupi na travi. Nije pravi turnir, ali dobro, provjera nije loša. U ekshibicijskom meču, na Hurlingham Classicu, koji se igra u Londonu, pobijedio je Stana Wawrinku sa 6-2, 6-3 za 61 minutu.

"Za mene je pozitivno što mogu odigrati nekoliko ovakvih mečeva prije starta Wimbledona.Navikao sam igrati Queen's dugo godina, ali sada sam stariji, ne bih mogao izdržati toliko mečeva" rekao je kratko Nadal kojeg mnogi spominju kao igrači koji bi mogao uzeti Grand Slam, onaj kalendarski.

Iako izgleda malo preforsirano jer su odigrana samo dva, jer Nadal prije početka sezone uopće nije znao da li će nastaviti karijeru. Ili možda jeste? Naravno da šanse ima, ali veliki je razmak između Wimbledona i US Opena. S tim što na Wimbledonu Rafa mora igrati svoj najbolji tenis na travi ako želi otići do kraja. Tu temu nije mogao izbjeći ni trener Carlos Moya…

"To je realan cilj, trenutno je on jedini koji ga može postići ove godine. Prvi je put u karijeri da je u poziciji da to postigne, ali mi to vidimo kao nešto daleko, tek je na pola puta. Trenutno ne gubi fokus, to nije jedna od stvari koja nas drži budnima noću. Moramo ići malo po malo, to nije nešto o čemu pričamo, nije primarni cilj, iako od toga nećemo odustati."

Nadal nije igrao od Roland Garrosa, ali će ovaj tjedan igra s pozivnicom u klubu Hurlingham, a zatim odlazi na londonsku travu.

"Imali smo prilično dobar tjedan treninga na Mallorci, iako je tamo trava malo drugačija od Londona, možda mu je zato potrebno malo da se prilagodi na travu u Engleskoj. Trenutno je bitno da vrijeme provodi na terenu i da mu je noga dobro. U Wimbledonu uvijek može biti više iznenađenja. Bez obzira na igrača kojeg dobijete u tim prvim rundama. No moje povjerenje u njega za Wimbledon ostaje najveće moguće. Savršen je za travu," zaključio je Moya.

Rod Laver je bio posljednji koji je osvojio četiri velika u istoj godini, ali tamo još 1963. godine. Dovoljno davno da znamo koliko je to teško ponovo uraditi.

Kopirati
Drag cursor here to close