Ako uništi živac...

Nadal na posebnim terapijama, želi na Wimbledon

"Treba da sačekamo. Čini mi se da će nakon dvije-tri terapije Rafa biti oduševljen, mi takođe. Živjet će bez bola neko vrijeme" kaže Roig.
Sport / Ostali sportovi | 08. 06. 2022. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francisco Roig, jedan od trenera Rafaela Nadala vjeruje kako će nova terapija s kojom je krenuo osvajač Roland Garrosa dati rezultata i da će Španjolac uskoro biti na terenu.

Kao što je poznato Nadal pati od rijetke bolesti Müller-Weissovog sindroma koji je uzrok deformacije jedne od kostiju koja se nalazi u srednjem dijelu stopala. Prema posljednjem informacijama koje dolaze iz Španjolske, kroz radiofrekventnu terapiju, neki od živaca u stopalu bi trebao biti jednostavno spržen kako bi se dobio efekat koji se postigao injekcijama.

"Treba da sačekamo. Čini mi se da će nakon dvije-tri terapije Rafa biti oduševljen, mi takođe. Živjet će bez bola neko vrijeme" kaže Roig koji se nada da će terapija uspjeti, da će Nadal možda zaigrati i na Wimbledonu.

" Pitanje je od milijun dolara koliko će još trajati Nadal na terenima. Nadajmo se još mnogo sezona, ali godine su godine. Sjećam se kada je osvojio treći Roland Garros, pitao sam ga do kad se vidi da igra, rekao mi je do 27-28. godine, ali eto još uvijek je tu.

Kopirati
Drag cursor here to close