Slavio po 14. put u Parizu

Nadal je bio i ostao kralj Roland Garrosa

Do 22. Grand Slam naslova u karijeri, 14-tog u Parizu, Nadal je došao osvojivši jedanaest uzastopnih gemova.
Sport / Ostali sportovi | 05. 06. 2022. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Casper Ruud će morati pričekti na neku drugu priliku. i tko zna uopće hoće li je dočekati. Da u finalu jednog Grand Slam turnira savlada Rafaela Nadala. Jer Nadal ima godina i problema sa ozljedom i pitanje što će i koliko igrati u budućnosti.

Igrao je Nadal i protiv boljih u finalima Roland Garrosa i bio u težim situacijama, ali je svih 13 finala do danas dobio. Samo je četiri puta gubio u Parizu prije finala. Ovo današnje je bilo onakvo kakvo Rafa želi.

Kada je Norvežanin Ruud uzvratio breakom u trećem gemu prvog seta, činilo se da bi smo mogli gledati zanimljivo finale. Međutim, Nadal je uzeo prva dva servis gema Ruddu i set je držao pod kontrolom. Izgledalo je da bi od meča nešto moglo biti i kada je u drugom setu Ruud došao prvi do breaka, do 3-1, ali taj izgubljeni servis kao da je razljutio Nadala.

Španjolac je krenuo nizati gemove. Prvo pet zaredom za 2-0, pa je onda dodao još tri za velikih 6-3, 6-3, 3-0. Do tog trenutka kada je ustvari sve bilo jasno, Nadal je osvojio 81 posto poena na prvi servis. Imao je 30 winnera i tek 17 neforsiranih pogrešaka.

Jednostavno nakon par izmjena, Ruud je ostavljavo previše slobodnog terena, pa je Rafa bez problema pogađao iz forehanda, iz backhanda. Iako su iz njegovog tabora, pa i on sam "puhali" na hladno, na kraju se pokazalo kako je ovo bio jedan od lakših mečeva Nadala u Parizu. Recimo kao ona finala protiv Wawrinke 2017 godine ili godinu poslije protiv Thiema.

Do 22. Grand Slam naslova u karijeri, 14-tog u Parizu, Nadal je došao osvojivši jedanaest uzastopnih gemova. Mariano Puerta, Roger Federer, Robin Soderling, Novak Đoković, David Ferrer, Stan Wawrinka, Dominic Thiem i danas Casper Ruud. To su imena tenisača koje je svih ovih godina pobjeđivao u finalima ovog turnira. Nadal je bio i ostao "Kralj Roland Garrosa".

Kopirati
Drag cursor here to close