Pobjedom u derbiju kola

Mostar SG pobjedom potvrdio jesenji naslov

Već sada i pored jednog poraza aktualni prvaci, momčad Mostar SG ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu.Upravo je u direktnom okršaju Mostar SG kao gost savladao u derbiju kola Slogu u Gornjem Vakufu/Uskoplju rezultatom 5:3.
Sport / Ostali sportovi | 13. 12. 2021. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama devetog kola završen je prvi dio sezone u Premijer futsal ligi BiH. Već sada i pored jednog poraza aktualni prvaci, momčad Mostar SG ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu i realno teško je očekivati da će se stvari drastično promijeniti u drugom dijelu.

Upravo je u direktnom okršaju Mostar SG kao gost savladao u derbiju kola Slogu u Gornjem Vakufu/Uskoplju rezultatom 5:3. U sjajnoj atmosferi dobro popunjene dvorane publika je mogla uživati. Već u ranoj fazi utakmice, na samom otvaranju Emir Milanović pogađa mrežu gostiju za vodstvo Sloge, ali gosti uzvraćaju dvije minute kasnije preko Bilala Jelića. Do kraja poluvremena prvo je Sloga vodila 2:1 (Emir Milanović), ali je Mostar SG i drugi put izjednačio (Marijo Aladžić).

Iako su rano u drugom poluvremenu ušli u problem s akumuliranim prekršajima, gosti su uspjeli ostati "ispod crte". Čak su i bolje odreagirali pa su vodili 3:2, drugim golom Aladžića. Igrala se 32. minuta kada Emir Milanović još jednom pogađa pa je utakmica ponovo na rezultatskom početku. Međutim u završnici, iskustvo gostiju dolazi do izražaja, pa Bilal Jelić i Nermin Kahdvedžić golovima donose novi trijumf, osmi momčadi iz Mostara.

Istim rezultatom zaključen je susret na Pecari između Hercegovine i GFC Sarajevo. Gosti su već do polovine prvog poluvremena vodili dva razlike, golovima Hodžića i Hrsumović, a pitanje pobjednika dobrim dijelom je bilo odlučeno nakon tri minute igre u drugom poluvremenu, kada pogađaju Mršo i Handžić.

U nastavku utakmice domaća momčad je zaigrala nešto bolje, Mikulić i Barbarić su prepolovili zaostatak, međutim do kraja utakmice prvo je Jokić pogodio za 2:5, dok je konačan rezultat postavio Čolak. Vrlo uvjerljiva je bila Kaskada u Gračanici. Nurkić je bio trostruki strijelac, dok su po dva gola dodali Isanović i Okić za velikih 7:3 na kraju duela s gostima iz Banjaluke čiju su čast nekako donekle spasili golovima Maksimović i dva puta Vučić.

Ugodno iznenađenje ove sezone, momčad iz Doboja je još jednom potvrdila dobru formu, s obzirom na to da je osvojila bod u Mejdanu. Susret je ponudio dosta preokreta. Jer su gosti vodili 0:1, pa Salines 3:1, na kraju je završilo 3:3.U tom drugom poluvremenu je prvo Đorđe Marić smanjio na 3:2, da bi konačan rezultat postavio Benjamin Avdić autogolom.


Nakon treće pobjede, sredini tabele je bliža Bosna Kompred. Momčad Brotnja je nakon gola zaostatka uspjela doći i do vodstva, ali je onda uslijedio preokret Bosne Kompred koja golovima Spahića i Ramića stiže do pobjede 3:2.

Kopirati
Drag cursor here to close