Nakon odigranog šestog kola

Mostar SG i dalje bez poraza, Sloga sve bolja

Sloga je do petog trijumfa stigla zahvaljujući prije svega odličnom igrom u prvom dijelu. Mostar SG je prošao gostovanje u Boriku bez većih problema, dok je Kaskada i dalje bez bodova.
Sport / Ostali sportovi | 22. 11. 2021. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većih uzbuđenja na futsal terenima nije bilo ovog vikenda. Velika većina utakmica je bila lišena rezultatski neizvjesnosti. Na tabeli jesu još uvijek bodovno poravnati u ovom trenutku Mostar SG i Sloga, međutim, aktualni prvaci su još uvijek na jednoj utakmice manje odigranoj. Međutim, bez obzira na to, sastav iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja izgleda vrlo dobro, samo je jednom poražen u prvih šest kola.

Sloga je do petog trijumfa stigla zahvaljujući prije svega odličnom igrom u prvom dijelu. Admir Zukan, Emir Milanović, Sabahudin Petak su kreirali veliku prednost Sloge. Kada je Petak drugom golom povisio na 0:4 činilo se kako je utakmica već odlučena. I tek tada je Brotnjo počelo igrati, ali vremena za preokret nije bilo. Prusina, Čečura i iskusni Kristijan Pantić su smanjili na 3:4, ali svoju momčad nisu uspjeli dovesti do boda.

U Boriku je Mostar SG na sličan način do poluvremena stvorio veliku prednost. Aladžić, Kahvedžić, i Gosto su po jednom upisali u strijelce, za vodstvo 3:0. Tu prednost su bez većih problema sačuvali do kraja. Kahvedžać je dodao još jedan gol, dok se u strijelce upisao i Bilal Jelić. Što se tiče momčadi Policajca, strijelci su bili Dragoslav Vučić i Elmin Prošić.

U duelu novajlija, više razloga za zadovoljstvo su imali domaćini, momčad Doboja. Oni su imali Almedina Bundavicu dvostrukog strijelca, Martić, Mirković i Đerek su dodali po jedan gol. Jedini gol na drugoj strani je postigao Ante Grbešić.

Salines je kao gost rano poveo zahvaljujući Mirku Marinkoviću, ali je nakon toga domaćin, GFC Sarajevo dominirao u potpunosti. Prvo je Emir Omerhodžić izjednačio a onda su Amel Handžić, Nedžad Hodić i Stefan Jokić s dva gola kreirali uvjerljiv trijumf Sarajeva 5:1.

Bosna Kompred je savladala Kaskadu 6:3, Zijad Ramić i Tarik Idriz su u razmaku od šest minuta četiri puta savladali gostujućeg golmana. Kod Bosne Kompred još su po gol dodali Mehmed Ramić i Amir Zulić, dok su Hrnjić, Nurkić i Buljubašić
pogađali za goste.

GFC Sarajevo ima tri boda manje u odnosu na vodeći dvojac, dok je momčad iz Doboja kao najugodnije iznenađenje do sada sakupila jedanaest. I dalje je jedina Kaskada bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close