Odigrano sedmo kolo

Sloga prati Mostar SG

Na tabeli Mostar SG i Sloga imaju po 18 bodova, Salines na trećem mjestu već malo kasni, dok su među najboljih pet za sada G.F.C. Sarajevo u Futsal klub Doboj.
Sport / Ostali sportovi | 30. 11. 2021. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi susret sedmog kola Premijer futsal lige BiH igrali su u Mostar, aktualni prvaci, Mostar SG i G.F.C. Sarajevo. Na kraju je završilo uvjerljivom pobjedom domaćeg sastava, iako je u pojedinim trenucima, utakmica bila otvorena.

Otvaranje utakmice je pripalo Mostar SG, domaća momčad je do druge minute vodila 2:0, do šeste je stigla i do trećeg gola.
U toj ranoj fazi utakmice gosti su ostali bez ponajboljeg igrača. Prilikom jedne akcije teško se ozlijedio Emir Sipović koji je završio na nosilima. Ipak, nakon početnog šoka gosti su se oporavili, pa su do poluvremena preko Meldina Podruga smanjili na 3:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Nedžad Hodžić pogađa za 3:2, pa se činilo kako bi u tim trenucima ovo mogla biti zanimljiva i neizvjesna utakmica, međutim, susret vrlo brzo pod kontrolu stavljaju domaćini. Raspoloženi Nermin Kahvedžić je kompletirao hat trick, Šešelj je postigao svoj drugi gol, dok se u strijelce upisao i Gosto za konačnih 7:2.

Svoju prvu pobjedu proslavili su i igrači Brotnja, nakon što su u gostima bili bolji od Kaskade. U prvom dijelu su pogađali Kristijan Pantić i Rahim Spahić, dok su u nastavku gosti prelomili utakmicu golovima Prusine i Ćećura. Rahim Spahić.

Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja je jedina koja isti broj bodova kao i Mostar SG. U ovom kolu Sloga jeste upisali novi, šesti trijumf u sezoni, ali do bodova nije došla lako. Novajlija u ovom društvu, momčad Doboja je bila tvrd orah. U prvom poluvremenu to je bila poprilično tvrda utakmica u kojoj su postignuta dva gola, po jedan sa svake strane, zahvaljujući Lukiću i Kovaču.

Vratili su gosti u 33. minuti, Milan Martić je odgovorio na gol Sabahudina Petka. Imala je Sloga vodstvo 4:2, koje su osigurali Turić i Milanović, ali se Doboj vratio preko Bundavice. Pokušali gosti dohvatiti bod u finišu, ali je na kraju Sloga potvrdila pobjedu 5:3, preko Latića.

Futsaleri Salinesa savladali su u tuzlanskom derbiju Bosnu Kompred 7:3. Osman Beganović je bio trostruki strijelac do 18.minute, dok je Hercegovina na Pecari bila bolja od Policajca 5:3. I u ovom duelu smo imali nulu na poluvremenu, na semaforu je stajalo 1:1, nakon čega su nova uzbuđenja uslijedila u nastavku. Na početku drugog dijela vodi goste, Hercegovina se vraća i rezultatska neizvjesnost je potrajala do samog kraja.

Kod rezultata 4:3 za domaće, David Barbarić presijeca loptu na svojoj polovini i pogađa prazan gol. Uslijedili su veliki protesti gostiju koji su smatrali da je Barbarić igrao rukom, međutim na semaforu je ostalo 5:3. To je treća ovosezonska pobjeda Hercegovine. Gosti su se dan poslije utakmice oglasili saopćenjem, nezadovoljni suđenjem.

Na tabeli Mostar SG i Sloga imaju po 18 bodova, Salines na trećem mjestu već malo kasni, dok su među najboljih pet za sada G.F.C. Sarajevo u Futsal klub Doboj.

Kopirati
Drag cursor here to close