Serija iznenađenja na turniru u München

Mladi Danac Rune u finalu

"Igram sve bolje, svakim danom napredujem, to je ono najvažnije. Uostalom i ja imam svoje ciljeve, želim nekada postati broj jedan. Negdje moraš početi, stretan što je to baš ovdje u Münchenu" zaključio je Rune.
Sport / Ostali sportovi | 01. 05. 2022. u 09:11 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjedan iz snova Holgera Runea na BMW Open-u se nastavlja. Danac, trenutačno 70. igrač svijeta će danas igrati u finalu protiv Botic Van De Zandschulp. Mladi, 19 - godišnji Rune je na putu do finala eliminirao kvalifikanta Lehecku, nakon toga prvog nositelja Zvereva, u četvrtfinalu Emila Ruusuvuorija iz Finske, nakon čega pao i domaći tenisač Oscar Otte. Bez izgubljenog seta je postao treći najmlađi finalist ovog turnira u Open eri. U polufinalu je slavio 6-4, 6-4.

"Ovo je poprilično nestvarno. Uopće nisam očekivao ovo na ovom turniru i nekako sam išao iz meča u meč. Od početka je ždrijeb bio težak, igrao sam protiv Zvereva, ali znao sam da neće biti lagan i bio sam spreman za svako iskušenje. Igram sve bolje, svakim danom napredujem, to je ono najvažnije. Uostalom i ja imam svoje ciljeve, želim nekada postati broj jedan. Negdje moraš početi, stretan što je to baš ovdje u Münchenu" zaključio je Rune.

Osmi nositelj Botic Van De Zandschulp je prvi put u finalu jednog ATP turnira. Trenutačno je 40. na ATP listi, prošle godine smo ga gledali u četvrtfinalu US Opena. Ove godine je igrao dva četvrtfinala. U polufinalu München je nakon velike borbe savladao sve boljeg Miomira Kecmanovića, 2-6, 7-6(4), 6-4. On je prethodno u četvrtfinalu sredio prvog nositelja Caspera Ruuda. U polufinalu koje je igrano u kišnim uvjetima, uz dosta vlage, Kecmanović je imao set, break prednosti u drugom, ukupno 12 break lopti, ali je realiziranih šest bilo nedovoljno. U meču koji je trajao osam minuta manje od tri sata.

"Morao sam se prilagoditi, uvjeti za igru su bili drugačiji nego što je to bio slučaj u čevrtfinalu. Nije izgledalo dobro, posebno ne nakon prvog seta, kasnije sam igrao sve bolje, pametnije. Poprilično sam umoran, ali ću biti spreman za finale" naglasio je Nizozemac.

Kopirati
Drag cursor here to close