Španjolac osvojio Barcelonu

Alcaraz poput Rockyja

"Slušam glazbu iz filma Rocky, to me nekako motivira posebno.Kada slušam to, u glavi ima scene filma, tog nevjerojatnog duha kojeg u filmu ima Rocky. Trudim se biti takav u svakom narednom meču, to je nešto što me motivira" pojasnio je Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 25. 04. 2022. u 01:38 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatan rasplet ATP turnira u Barceloni. Prvo je u petak morao odraditi dvostruki program zbog kiše, pa je ostao prilično dugo na terenu, kako bi ispratio kući Stefanosa Tsistipasa. U subotu je igrao jako malo, kiša opet nije dozvolila niti tenisačima da se razmašu. Organizatorima da sve privedu kraju kako su planirali.

Pa je onda nedelja bila određena za dvostruki program. U kojem su Carlos Alcaraz i Alex de Minaur na terenu ostali nevjerojatnih tri sata i 43 minute. Australac je imao dvije meč lopte u drugom setu kod 6-5, nije ih iskoristio. Alcaraz se spasio, dobio setu u tie breaku, na kraju je slavio u tri 6-7 (4), 7-6(4), 6-4. Bio je na konopcima,
tražio medical time out, ali je sve izdržao. Na kraju je par sati kasnije sredio u finalu Pabla Carrena Bustu puno lakše 6-3, 6-2.

Ne treba niti napominjati kakva je atmosfera bila na tribinama. Alcaraz je od ponedeljka u TOP 10 društvu, deveti igrač svijeta, najmlađi poslije Nadala koji je to točno napravio prije 17 godina, baš nakon što je osvojio Barcelonu.

Video: ATP turnir Barcelona 

"Gledao sam ovaj turnir odmalena. Uvijek sam želio igrati na ovom turniru i naravno razmišljao sam o tome kako to izgleda osvojiti ga. Stvarno, jako sam sretan što sam dio tog jednog povijesnog popisa igrača koji su osvajali ovaj turnir, posebno Španjolaca" naglasio je nakon finala Alcaraz. Mladi tenisač koji je već stigao do trećeg naslova u ovoj godini je otkrio način na koji se priprema za meč. Kako kaže uglavnom sluša glazbu iz filma Rocky.

Video: ATP turnir Barcelona 

"Slušam glazbu iz filma Rocky, to me nekako motivira posebno.Kada slušam to, u glavi ima scene filma, tog nevjerojatnog duha kojeg u filmu ima Rocky. Trudim se biti takav u svakom narednom meču, to je nešto što me motivira" pojasnio je Alcaraz. Kojeg su mnogi već ranije proglasili novim Nadalom. Carlos stvarno igra vrhunski tenis, na isti način kao Rafa proslavlja najvažnije poene. Teško ga možete slomiti. Vrijeme radi za njega. Za sada su se prognoze pokazale točnim.

Kopirati
Drag cursor here to close