Očito oporavak traje malo duže

Đoković: Brinem se, bolest je ostavila traga

"Nije COVID, ali ne želim da ulazim u detalje, nije to neophodno. Značajno mi je to uticalo na metabolizam nekoliko posljednjih tjedana" istakao je između ostalog Novak Đoković nakon poraza u finalu
Sport / Ostali sportovi | 24. 04. 2022. u 19:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trećem setu meča protiv Davidovicha Fokine u Monte Carlo bilo je vidljivo na Novak nije pravi. Uhvatio je jedan gem, u finišu seta je žurio, bez pauza između prvog i drugog servisa. U Beogradu je do finala odigrao tri meča, sva tri u tri seta. Potrošio se poprilično, bilo je to opet vidljivo u trećem setu finala. Nije osvojio niti gema. To se Novaka događa jako rijetko, skoro nikako posljednjih godina.

"Moram da se koncentrišem na ono što je pozitivno. Nestalo mi je snage u trećem setu, nažalost nisam mogao da pružim jači otpor. Andrey je sa razlogom među najboljim tenisačima svijeta.Mogao sam da izgubim i u prvom meču. Prošao sam tri kola, u tri seta, to će mi itekako značiti za nastavak sezone. Krajem drugog i u trećem setu sam se osjećao baš kao u Monte Carlu. Ne znam da li je do bolesti koju sam imao prije nekoliko tjedana. Nadam se da ću do Pariza biti spreman da igram na tri dobijena seta."

Pokušao je Novak objasniti o čemu se radi.

"Prije Monte Carla se nikad nisam tako osjećao, možda nekada ranije u karijeri. Zato i mislim da ima veze sa tom bolešću. Bilo je teško, oporavak očigledno traje duže nego što sam očekivao. Od onog gema na 5-4 sam počeo da se lošije osjećam. U trećem setu sam imao goriva za samo dva gema. Žao mi je zbog publike, nije bilo suđeno ovoga puta. Nije COVID, ali ne želim da ulazim u detalje, nije to neophodno. Značajno mi je to uticalo na metabolizam nekoliko posljednjih tjedana. Radovao sam se Monte Carlu, ali nisam mogao da se spremim. Ipak, gledam pozitivno, ide nabolje, ali jeste malo zabrinjavajuće što se tako osjećam na terenu. Radim stvari koje sam oduvijek radio, smatram sebe jednim od najspremnijih na touru. Nadam se da će biti bolje u narednim tjednima", istakao je Đoković.

 

Kopirati
Drag cursor here to close