Nastupima kroz Federalne lige

Mlade ekipe STK Mostar pobjeđuju i sakupljaju potrebno iskustvo

"Kroz sve niže rangove, odnosno Federalne lige igraju naše ekipe isključivo s djecom iz naše stolnoteniske škole gdje svakodnevno napreduju i stječu iskustvo koje je neophodno za stolnoteniski razvoj igrača", kaže trener Mandć.
Sport / Ostali sportovi | 16. 04. 2024. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se seniorska ekipa priprema za završnicu sezone, kako sa sada stvari stoje i proslavu nove titule prvaka, ostale ekipe marljivo sakupljaju bodove i iskustvo kroz niže rangove takmičenja.

Tako je druga ekipa STK Mostar u sastavu: Marko Vučijak, Stjepan Palameta i Tino Vučić ostvarila tri pobjede u Brčkom. Prvo su bili bolji od domaćina STK Brka 2007 ukupnim rezultatom 3-1, zatim je savladan STK Lukavac 3-2, te u posljednjem susretu STK Kakanj 3-1. Ovom pobjedom je također druga ekipa STK Mostar došla jako blizu obrane naslova prvaka i u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Treći tim, postava Luka Raič, Elvis Kajtazi, Petar Raič i trener/igrač Željko Mandić je bio aktivan u okviru Druge lige FBiH. Tamo je ovaj sastav na kraju vikenda uz pobjedu upisao dva poraza i ono što je za njih najvažnije, daleko su od zone ispadanja što je kako kažu u klubu i bio primarni cilj prije početka sezone.

Filip Lasić (c), Luka Kovačević, Matej Zelenika, Drago Lovrić i Antonio Raspudić, najmlađa ekipa STK Mostar nastupa u Trećoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. I oni su kao i njihove nešto starije kolege, ovog vikenda svoj nastup u Kaknju zaključili s jednim trijumfom i dva poraza. Ova ekipa se nalazi u sredini tablice.

"Kroz sve niže rangove, odnosno Federalne lige igraju naše ekipe isključivo s djecom iz naše stolnoteniske škole gdje svakodnevno napreduju i stječu iskustvo koje je neophodno za stolnoteniski razvoj igrača, također jedini smo klub u državi koji ima 4 muške seniorske ekipe", istakao je trener kluba Željko Mandić

Kopirati
Drag cursor here to close