Dva duela dvije pobjede

STK Mostar maksimalan u Sarajevu

Kako ove godine kako nema Play off doigravanja za prvaka države, svaki meč ima važnost finala. Pobjeda u derbiju s kolegama iz Zenice STK Mostar može približiti 10.tituli prvaka države Bosne i Hercegovine.
Sport / Ostali sportovi | 05. 02. 2024. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stolnotenisači Mostara nastavljaju u svom ritmu. Prvi tim u sastavu: Luka Matković (kapetan), Marko Šimunović, Dario Pejić, Filip Palameta i trener Toni Vranjić upisao je nove dvije pobjede, ovaj put u Sarajevu.

Radilo se o mečevima 15. i 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, protivnici su bili STK Bosna odnosno STK Željezničar. U meču protiv Željezničara viđeno je nešto više uzbuđenja. Ponajviše zbog činjenice da je Marko Šimunović izgubio dva singla. Na kraju je Luka Matković u šestom meču riješio dileme oko pobjednika.

U duelu protiv Bosne je bilo puno manje posla, nakon igre parova sve je bilo jasno. Igrači STK Bosna su u četiri meča uhvatili dva seta. S ove dvije pobjede stolnotenisači Mostara su zadržali vodeće mjesto na tablici Premijer lige Bosne i Hercegovine.

17./18.02. je na rasporedu sljedeće kolo gdje u stolnoteniskoj dvorani na Rudniku aktuelni prvaci dočekuju STK Kreka Tuzla i STK Mladost Zenica. Kako ove godine kako nema Play off doigravanja za prvaka države, svaki meč ima važnost finala. Pobjeda u derbiju s kolegama iz Zenice STK Mostar može približiti 10.tituli prvaka države Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close