Brignone uzela mali Kristalni globus

Mirandoli iznenadila

Talijanka Brignone osvojila je mali Kristalni globus u super G-ju čak i prije nego je startala zahvaljujući grešci svoje sunarodnjakinje Elene Curtoni.
Sport / Ostali sportovi | 05. 03. 2022. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuzi su čekali od 2004. godine na jednu pobjedu skijašica u superveleslalomu. Čekali do danas i dočekali Romane Miradoli koja je priredila veliko iznenađenje u Lenzerheideu. Na vrlo neugodnoj stazi Beltrametti koju je postavio Slovak Mauro Pini, trenere Petre Vlhove, Miradoli je došla do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu.

Francuskinja je slavila u vremenu 1:19.87 ispred Amerikanke Mikaele Shiffrin koja je zaostala 38 stotinki i Švicarke Lara Gut Behrami (+0.88). Mirandoli je prošle godine u Courchevelu
zaradila neugodnu ozljedu, operirana je u januaru prije nego što se vratila na stazu početkom ove sezone.

"Ovo je bilo nevjerojatno, moram priznati da ne vjerujem sami sebi. Tako sam sretna. Imala sam neki ružan osjećaj, da jednostavno kasnim na svakoj kapiji, pa sam uporno gurala naprijed iz sve snage. Jednostavno nisam osjetila koliko sam brza" priznala je iznenađena Francuskinja.

Talijanka Brignone osvojila je mali Kristalni globus u super G-ju čak i prije nego je startala zahvaljujući grešci svoje sunarodnjakinje Elene Curtoni. Prije početka utrke Brignone je u poretku skijašica za super-G imala 103 bodova prednosti ispred Curtoni, jedine koja ju je mogla ugroziti dvije utrke prije kraja sezone.

Elvedina Muzaferija je uspjela završiti još jedan superveleslalom sezone, danas je bila 32. sa zaostatkom od 5.66.

Nakon utrke koju je Brignone završila na devetom mjestu, ostala je vodeća s nedostižnih 506 bodova. Curtoni je u poretku super- G-ja druga sa 374 bodova, a treća je još jedna Talijanka Sofia Goggia sa 332 boda. Za 31-godišnju Brignone, koja je 2020. osvojila Veliki Kristalni globus, to je prvi mali Kristalni globus u super-G-ja.

Zadnji super-G sezone skijašice voze za dva tjedna na završnici. U ukupnom poretku skijašica Shiffrin je prva sa 1.106 bodova, Slovakinja Petra Vlhova druga sa 1.039 bodova, a treća je Brignone sa 851 bodom.

Kopirati
Drag cursor here to close