Dobar nastup najbolje bh. skijašice

Ledecka slavila, Muzaferija osvojila 21. mjesto

Upravo je danas svoj najbolji rezultat u spustu ostvaril najbolja bh.skijašica Elvedina Muzaferija. Ona je s vremenom 1:32:44 prošla kroz cilj što je 2.27 skundi bilo sporije od pobjedničkog vremena Ledecke.
Sport / Ostali sportovi | 26. 02. 2022. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skijaši i skijašice su se po završetku Olimpijskih igara vratili takmičenjima u okviru Svjetskog kupa. Skijašice su vozile spust u Crans Montani gdje je slavila 26-godišnja Ester Ledecka.

Ledecka je do svoje treće pobjede u Svjetskom kupu stigla na stazi Mont Lachaux, u vremenu 1:30.17. Gledajući današnji spust samo su četiri skijašice ostvarile zaostatak za Ledeckom manji od jedne sekunde, a najbliže joj je bila Norvežanka Ragnhild Mowinckel koja je završila druga s 21 stotinkom zaostatka. Treća je, bila Austrijanka Cornelia Huetter (42 stotinke slabije vrijeme).

Upravo je danas svoj najbolji rezultat u spustu ostvaril najbolja bh.skijašica Elvedina Muzaferija. Ona je s vremenom 1:32:44 prošla kroz cilj što je 2.27 skundi bilo sporije od pobjedničkog vremena Ledecke. Sa novih deset bodova Elvedina je došla do brojke od ukupno 27 u Svjetskom kupu.

Inače, Švicarke i Austrijanke su dominirale izostavimo li najbrže dvije u Crans Montani. Naime, čak četiri švicarske skijašice su se plasirale među deset najboljih, odnosno, tri austrijske predstavnice. Najbolja spustašica ove sezone, Talijanka Sofia Goggia, završila je utrku na 12. mjestu, ali je zadržala prvo mjesto u redoslijedu ove discipline.

Kopirati
Drag cursor here to close