Nije bilo dovoljno za titulu

Medvedev: Sašin servis je bio ključan

"Teško je reći, možda neki umor tijela, možda psihički nisam bio 100 posto. Nije da nisam htio biti, ali definitivno je nešto nedostajalo. Nemam odgovor. To nešto je očito pravilo razliku u ovom finalu" rekao je nakon finala Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 22. 11. 2021. u 00:21 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev će također igrati Davis Cup kao i Novak Đoković, ali što se tiče ATP Toura, sezonu će završiti kao drugi na svijetu uz omjer 58:13. Uz četiri osvojena turnira. Osvojio je Marseille, Mallorcu, Masters u Kanadi i kao kruna tu je došao US.Open. U Torinu se očekivalo finale, nakon poraza Đokovića, mnogi su vjerovali i u konačni trijumf odnosno obranu naslova. Međutim, nije išlo. Pet dana nakon što je pobijedio Zvereva u skupini, Medvedev nije mogao objasniti svoje probleme sa servisom u finalu.

"Teško je reći, možda neki umor tijela, možda psihički nisam bio 100 posto. Nije da nisam htio biti, ali definitivno je nešto nedostajalo. Nemam odgovor. To nešto je očito pravilo razliku u ovom finalu. Čak i kada bih pogodio crtu, nije bilo te iskre. To nije bilo dovoljno protiv Saše, koji je sjajan igrač i dva puta me slomio. Možda ovo što sam ja ponudio u finalu nekada može biti dovoljno za pobjedu, međutim protiv Saše nije. Možemo pričati o mnogo čemu, ali servis je definitivno bio ključ danas, a on je bio bolji u tom segmentu" mišljenja je Medvedev kojeg je malo tko ove godine nadigrao kao Zverev u finalu.

Od gore navedenih 13 poraza, posljednji je u dva seta na Touru bio u četvrtfinalu Miamija, protiv Bautiste Agusta je uzeo šest gemova.

"Uvijek pokušavamo da igramo drugačije. Osjetio sam da je nešto danas uradio drugačije. Ja sam pokušao da promijenim nešto, ali nisam mogao da mu pariram. Ovoga puta je on pobijedio mene, sljedeći put ću pokušati da budem bolji, poručio je Medvedev.

Medvedev je za razliku od Zvereva već osvojio jedan Grand Slam naslov, mnogi su danas spremni reći kako će svoju veličinu i kvalitetu Saša potvrditi tek kada to isto napravi.

"Saša je sjajan igrač koji može pobijediti svakoga, tako da definitivno može osvojiti Grand Slam, jer je to očito. Na US.Openu je izgubio polufinale, tko za što bi se dogodilo da je igrao finale? Možda bi me pobijedio. Svaki turnir je priča za sebe. Za osvojiti GS turnir morate dobiti sedam mečeva. Je li sposoban? Da. Hoće li to učiniti? Ne znamo" završio je svoj posljednji nastup pred novinarima u Torinu, Medvedev.

Kopirati
Drag cursor here to close