Uspješni Mektić i Pavić

Medvedev krenuo pobjedom

"Nisam morao spašavati break lopte, niti jednom u meču pa mogu reći da nisam bio pod pritiskom. S druge strane sam iskoristio svoje prilike na servis i izuzetno sam zadovoljan igrom na početku" rekao je Medvedev nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 14. 11. 2021. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan meč u "Crvenoj" skupini je odigran na završnom ATP Finalsu u Torinu, Daniil Medvedev je produžio svoju seriju, ostvario je šestu pobjedu zaredom. Obranu naslova je počeo teškom pobjedom protiv Hubertu Hurkacza u tri seta 6:7(5), 6:3, 6:4, nakon dva sata i tri minute igre.

Medvedev je uzeo 83 posto poena na prvom servisu, na drugom solidnih 63 i niti u jednom trenutku se nije suočio s break loptom. Prvi set je odlučen u tie breaku, Hurkacz je poveo 3:1, 5:2, Medvedev je spasio tri set lopte, ali ne i četvrtu. Rus je bio puno odlučniji u nastavku, pa je već na startu poveo 3:0 i taj jedan break je sačuvao do samog kraja. Ista stvar na početku trećeg. Medvedev je krenuo sa 2:0, kod 5:4 je iskoristio prvu meč loptu.

"Nisam morao spašavati break lopte, niti jednom u meču pa mogu reći da nisam bio pod pritiskom. S druge strane sam iskoristio svoje prilike na servis i izuzetno sam zadovoljan igrom na početku" rekao je Medvedev nakon meča. Rus je podsjećamo, od posljednjih 26 mečeva dobio 23.

Turnir u Torinu otvorili su pobjedom Nikola Mektić i Mate Pavić. Iako možda u posljednje vrijeme nisu briljirali, Nikola i Mate su odigrali jedan odličan meč protiv Kevina Krawietza i Horiju Tecaua sa 6:4, 6:4 koji je trajao jedan sat i 17 minuta, te su napravili prvi korak prema polufinalu.

Zagrepčaninu i Splićaninu ovo je jubilarna 60. pobjeda u godini iz snova, u godini u kojoj su osvojili devet naslova, uključujući Wimbledon i olimpijski turnir u Tokiju, i u godini u kojoj su još ranije osigurali broj 1 na završnoj ljestvici. Neovisno o ishodu ATP Finalsa u Torinu. U prvom setu je Tecau izgubio svoj servis, u drugom je na brak loptu Krawietz napravio dvostruku.

"Jasno je da smo jako zadovoljni. Nikoli je ovo prvi put da godinu završava kao broj 1, meni treći put, ali ovo je i prvi put da su dva Hrvata podigla ovaj trofej. Želim samo zahvaliti cijelom našem timu, trenerima, djevojkama, svima. Hvala vam i nadam se da ćete uživati u tenisu ovog tjedna", rekao je Pavić

Kopirati
Drag cursor here to close