Deveta pobjeda zaredom

Medvedev bez problema u finale

Naravno, ja sam u finalu i jedva čekam sutrašnji dan i vjerujem da ču baš sutra odigrati svoj najbolji meč. Bez obzira protiv koga budem igrao, istakao je Medvedev nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 20. 11. 2021. u 16:49 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliku seriju na završnom Finalsu Medvedev nastavlja. Trenutačno je na omjeru 9-0. Danas je u polufinalu opravdao očekivanja. Prvi set je trajao 42 minute, drugi četiri minute kraće, na kraju je tu priča bila završena nakon sat i dvadeset minuta igre.

Medvedev je poveo 3:1 u prvom setu, mogao je vrlo lako otići na 4:1, ali se nekako Casper Ruud izvukao. Norvežanin koji je svoju sjajnu sezonu krunisao ulaskom u polufinale završnog turnira, ništa nije mogao napraviti na servis Rusa. Ako već Medvedev nije napravio dupli break u prvom setu, jeste u drugom. Tamo je serijom od četiri uzastopna gema završio posao, 6:4, 6:2.

"Do sada sam igrao na visokom nivou, četiri kvalitetna protivnika, četiri različita stila. Niti jedan meč nije bio lagan, ni ovaj danas. Naravno, ja sam u finalu i jedva čekam sutrašnji dan i vjerujem da ču baš sutra odigrati svoj najbolji meč. Bez obzira protiv koga budem igrao. Gledat ću naravno njihov meč večeras i čekati. Spreman sam za Novaka kao i za Zvereva. Ostala su njih dvojica i ja, trojica najboljih na svijetu. Protiv Đokovića sa odigrao nekoliko teških mečeva u karijeri,
baš kao i Zvereva, jedan čak i ovdje u Torinu, naglasio je Medvedev.

Kopirati
Drag cursor here to close