Prognoze pred novu sezonu

Medvedev: Budite sigurni, Novak je uvijek tu

"Jedino u što možete da budete sigurni je da će Novak Đoković biti tu. Sve drugo može da se promjeni, ja mogu da ispadnem iz prvih deset, ali Novak će uvijek biti tu", kaže Rus.
Sport / Ostali sportovi | 24. 12. 2023. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U godini koja je polako iza nas Daniil Medvedev je osvojio pet turnira. Slavio je u Rimu, Miamiju, Dubaiju, Dohi, Rotterdamu. Kada su u pitanju Grand Slam turniri Medvedev, igrao je polufinale Wimbledona, finale US Opena.

I dalje kada su u pitanju četiri najveća turnira, Medvedev ima jednu titulu, onu s US Opena. Zanimljivo, u svojih pet Grand Slam finala, Medvedev je igrao protiv Đokovića i Nadala. Po dva puta je izgubio od obojice. O godini koja je pred nama i očekivanjima, Medvedev kaže:

"Jedino u što možete da budete sigurni je da će Novak Đoković biti tu. Sve drugo može da se promjeni, ja mogu da ispadnem iz prvih deset, ali Novak će uvijek biti tu".

Ipak, ne treba zaboraviti da je prošle sezone, u završnici posebno dobro igrao Jannik Sinner, Alcaraz može bolje, Đoković ne posustaje, novinari kao četvrtog u tom društvu upravo vide Medvedeva.

"Ja očekujem da tako ostane i u narednoj sezoni. Kada pogledate koliko smo osvojili turnira, nas četvorica smo skupili više poena od ostalih, pogotovo na kraju godine", reći će Rus.

U 2024. godine dolaze i Olimpijske igre koje nekako postaju sve veći izazov za tenisače, medalju nije lako osvojiti. Igrat će se na podlozi na kojoj se igra Roland Garros. Medvedev je ove godine pokazao u Rimu da može igrati dobar tenis i na podlozi koja mu definitivno nije omiljena.

"Iako sam dokazao sebi da mogu dobro da igram na ovoj podlozi, ipak osjećam da se ponekad itekako mučim na njoj.Tako je bilo tijekom cijele moje karijere, nikada nisam lako mijenjao podloge. Svjestan sam da odlična fizička pripremljenost pomaže i zato stalno radim na tom segmentu mog tenisa".

Kopirati
Drag cursor here to close