Tinejdžerka razbila Jabeur

Andreeva: Nisam ovo očekivala od sebe

"Iskreno, u prvom sam setu igrala fantastičan tenis. Nisam to očekivala od sebe. Ne mislim da sam postigla nešto nevjerojatno", rekla je nakon meča Andreeva.
Sport / Ostali sportovi | 17. 01. 2024. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kiša je padala na početku četvrtog dana, tri terena su bila aktivna, ona koja naravno imaju krov. Prvi meč u Rod Laver areni su igrali
Mirra Andreeva i Ons Jabeur. Tunižanka iza sebe ima dva vezana finala Wimbledona, jedno finale US Opena, ali u Australiji nikada nije briljirala.

Samo je jednom prije tri godine uspjela doći do četvrtfinala. Ove godine nije mogla dalje od drugog kola. Mirra Andreeva je pažnju na sebe skrenula prošle godine na Wimbledonu kada je stigla do četvrtog kola. Međutim, ono što je ponudila protiv Jabeur je posebna priča. Sve je bilo gotovo za nevjerojatnih 56 minuta. Ruskinja je osigurala status priče dana.

"Bila sam stvarno nervozna prije meča jer sam stvarno inspirirana Ons, načinom na koji igra. Prije nego što sam počela igrati na WTA Touru uvijek sam gledala njezine mečeve. Uvijek sam bila tako inspirirana načinom na koji ona igra i sada sam imala priliku igrati protiv nje. Iskreno, u prvom sam setu igrala fantastičan tenis. Nisam to očekivala od sebe. Ne mislim da sam postigla nešto nevjerojatno. Ponekad dok ležim u krevetu, znam malo pretjerati s razmišljanjem, ali sljedeće jutro sam potpuno dobro. Mislim, imam 16 godina. Zašto moram razmišljati o ljestvici", zaključila je tinejdžerka.

Mirra Andreeva sada je druga najmlađa igračica u Open Era koja je prepustila tri gema ili manje protiv TOP 10 igračice na Grand Slam turniru nakon Jelene Dokić 1999. godine. S obzirom na godine, Andreeva je još uvijek u srednjoj školi, pitanje je kako uspijeva sva zadatke "pokriti".

"I dalje ne volim kemiju", rekla je kroz smijeh mlada Ruskinja.

Kopirati
Drag cursor here to close