Nakon jedanaest godina

Marin Čilić raskinuo dugogodišnju suradnju s trenerom

Marin je, inače, u rujnu prekinuo suradnju s trenerom Vedranom Martićem i uz njega je ostao Vilim Višak.
Sport / Ostali sportovi | 25. 12. 2021. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i njegov dugogodišnji kondicijski trener Slaven Hrvoj više ne rade zajedno. Međugorac je na društvenim mrežama objavio:

''Nakon jedanaest godina nevjerojatnih uspjeha, napornog rada i posvećenosti da bismo napredovali svakog dana, tužan sam što moram reći da smo Slaven i ja odlučili okončati našu profesionalnu suradnju. Bila je privilegija dijeliti mnoge trenutke s njim, ne samo kao s velikim profesionalcem nego i velikim prijateljem. Slavene, hvala ti za sve, nedostajat će mi naše vrijeme u teretani i zaobljeni bicepsi. Želim ti samo najbolje u budućnosti i siguran sam da ćeš u tome biti sjajan. Naši nezaboravni trenuci uključuju osvajanje US Opena, trijumf u Davis Cupu, srebro s Olimpijskih igara, pobjeda na turniru iz Masters 1000 serije, pobjeda na ATP 500 kao i još dvanaest titula s ATP 250''.

Marin je, inače, u rujnu prekinuo suradnju s trenerom Vedranom Martićem i uz njega je ostao Vilim Višak. Hoće li u trenerski stožer dodati novo ime, kao i tko će naslijediti Hrvoja, tek treba vidjeti, pišu Sportske novosti.

U kuloarima se priča da bi se kao trener mogao vratiti Ivan Cinkuš s kojim je radio četiri godine, jedan dio uz Gorana Ivaniševića, pa Jonasa Björkmana, potom i sam. Cinkuš je bio uz Marina kad je došao do finala Wimbledona (2017) i finala Australian Opena (2018), te trećeg mjesta na rang-listi (2018).

Kopirati
Drag cursor here to close