Namještanje mečeva

Skandal u tenisu; 11 godina zabrane igranja

Krivi su za brojne prekršaje i optužbe u vezi s namještanjem mečeva, uključujući određene elemente utakmica i primanje novca za nečasne radnje.
Sport / Ostali sportovi | 17. 12. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon istrage, "pala" su šestorica marokanskih tenisača. Oni su uključeni u korupcijski skandal i njima je teniska asocijacija zabranila nastupe na duži period. Najblaža kazna bila je devet, a najgora 11 godina zabrane igranja.

Igrači su optuženi za kršenje pravila teniskog anti-korupcijskog programa. Krivi su za brojne prekršaje i optužbe u vezi s namještanjem mečeva, uključujući određene elemente utakmica i primanje novca za nečasne radnje, piše sportsport.ba.

Najgore je prošao Amine Ahouda koji je suspendiran na 11 godina i mora platiti 5.000 dolara novčane kazne. Anas Chakrouni je dobio zabranu na 10 godina i novčanu kaznu od 5.000 dolara.

Ayoub Chakrouni je doživotno izbačen i kažnjen sa 10.000 dolara, dok je Mkohamed Zakaria Khalil dobio zabranu na devet godina i mora platiti 5.000 dolara.

Među kažnjenima su i Soufiane El Mesbahi koji je dobio devetogodišnju zabranu igranja tenisa na ozbiljnoj razini i mora platiti 5.000 dolara. Istu kaznu dobio je Yassiru Kilani.

Mahom se radi o anonimusima i nižerazrednim igračima, ali ovo će svakako biti poziv na oprez svim tenisačima koji budu i pomislili na nečasne radnje.

Kopirati
Drag cursor here to close