Nakon poraza u finalu

Čilić: Dali smo sve od sebe

"Dali smo sve od sebe i malo je nedostajalo da dođemo do tog boda. Gojo je imao 5:4 u drugom setu, u mom meču prvi set nije mogao biti izjednačeniji. Šteta, pružili smo sjajan otpor, ali moramo čestitati Rusima", naglasio je Čilić.
Sport / Ostali sportovi | 06. 12. 2021. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska je izvukla maksimum na ovogodišnjem završnom turniru Davis Cupa. Uspjela je proći neugodnu i kvalitetnu Italiju, pa onda Srbiju s Đokovićem u polufinalu, međutim priča s Rusima u finalu je bila ipak nešto drugačija. I dok je većina reprezentacija na ovaj turnir doputovala s problema nedostatka dva kvalitetna igrača u singlu, Rusi su imali drugog i petog tenisača na svijetu. Vidjelo se to i osjetilo tijekom cijelog turnira, posebno od četvrtfinala, gdje su Rusi kroz singl mečeve izgubili jedan set.

"Izgleda je ovo srebrna godina za mene.Preponosan sam na cijeli turnir, iza nas su fantastična dva tjedna. Žao mi je samo što nismo doveli meč do parova da Mati i Mekti damo šansu da pokažu što znaju.Dali smo sve od sebe i malo je nedostajalo da dođemo do tog boda. Gojo je imao 5:4 u drugom setu, u mom meču prvi set nije mogao biti izjednačeniji. Šteta, pružili smo sjajan otpor, ali moramo čestitati Rusima, stvarno su bili najbolji tijekom cijelog turnira, kaže Čilić koji je ipak turnir zaključio s skromnih 1-4 u singlu.

"Ranije sam završio sezonu, a imao sam i pauzu prije toga, a oni su svi igrali ATP Finals i ostali su u natjecateljskom ritmu za razliku od mene. Vidjelo se to u mečevima, nedostajala mi je ta doza snage da uspijem izdržati do kraja. No, pokazao sam sjajnu igru, što me veseli i to je dobar pokazatelj za 2022. godinu", zaključio je Marin.

Kopirati
Drag cursor here to close