Legends Team Cup - ATP Champion Tour

Lendl i Cash predvode teniske zvijezde u Puli

U Tim Lendl su ušli Hewitt, Ferrer, Ferrero, Haas i Stepanek, a u Tim Cash Tsonga, Baghdatis, Berdych, Nalbandian i Robredo.
Sport / Ostali sportovi | 23. 07. 2022. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igrali su u Zagrebu, pa u Novom Vinodolskom. Sada teniski veterani, nekada sjajni profesionalci dolaze u Pulu. Ovaj putu u okviru novonastalog natjecanja Legends Team Cup - ATP Champion Tour. Turnir će se igrati u Areni od 1. do 3. kolovoza i ovaj put za nagradni fond od 250.000 eura.

Za kapetane momčadi izabrana su dva imena koja ne treba posebno predstavljati: Ivan Lendl i Pat Cash, a tijekom ždrijeba održanog u Londonu 29. lipnja dva prvaka su bacila novčić i odabrala svoje momčadi:

U Tim Lendl su ušli Hewitt, Ferrer, Ferrero, Haas i Stepanek, a u Tim Cash Tsonga, Baghdatis, Berdych, Nalbandian i Robredo.

Turnir je u tom kontekstu dobio konkretne obrise. Pridružio mu se Željko Franulović, legendarni hrvatski tenisač i direktor prestižnog mastersa Monte Carlo tijekom 17 godina, sada u funkciji direktora LTC Toura, dok je Branimir Horvat, bivši hrvatski tenisač i osnivač Zagreb Indoorsa te direktor turnira Istarska rivijera, postao i direktor ovog pulskog turnira. Timu će se priključiti i Alex Corretja kao službeni sportski komentator. Svim igračima i kapetanima ovo će biti važan nastup na mjestu na kojem do sada nikad nisu igrali, što im predstavlja doživljaj kojeg željno iščekuju.

Organizacija Legends Team Cupa bit će još jedna potvrda da tako veliki i značajni eventi/spektakli trebaju Istri i Puli jer je amfiteatar jedinstvena pozornica. Osim što će na turniru nastupiti 12 svjetskih teniskih ikona, očekujemo veliki broj tzv. UHNWI (ultra high net worth individuals, dobrostojeći pojedinci, op. u.), od kojih većina nikad nije posjetila Istru i Hrvatsku. Osim toga, organizacija tako važnog eventa ima više sasvim konkretnih funkcija s multiplikativnim učincima. S jedne strane event je zamišljen da bude motiv dolaska u destinaciju, to jest da fanovi tenisa potegnu prema Istri obzirom na zvučna imena, a s druge da gostima koji već borave u Puli i Istri bude dodatan atraktivni sadržaj, odnosno da sa sobom ponesu jedinstveni doživljaj kada se budu vraćali u domovinu. Sve skupa da to bude jedinstvena prigoda za promociju Pule i Istre probranoj klijenteli, izjavio je Denis Ivošević, direktor TZ Istarske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close