Merci Jo

Tsonga se oprostio u Roland Garrosu

"Za mene je bilo jako važno biti drugačiji. Rođen sam malo drugačiji. Uvijek sam bio malo drugačiji od drugih u Francuskoj", rekao je Tsonga.
Sport / Ostali sportovi | 24. 05. 2022. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borio se koliko je mogao. I onda rame, ozljeda koja je zaustavila Tsongu u njegovom posljednjem meču karijere. Casper Ruud je bio veliki favoriti, ali je Tsonga uspio meč odvesti skoro do petog seta. Na prvu break loptu kod 5-6, Tsonga je poentirao, ali je bolna grimasa na njegovom licu pokazala da nešto nije u redu.

Rame je stradalo, Jo - Wilfried nije kogao servirati, nije mogao ništa. Ruud je vratio break, u tie breaku je došao do 6-0, Francuz je u suzama odigrao posljednji poen. Nije mu bilo lako, publika je bila na nogama, Leconte, Bartolli, Santoro, standing ovation.

Završilo je 6-7 (6), 7-6(4), 6-2, 7-6 (0). Tijekom karijere je osvojio 18 turnira, da nije bilo ozljeda osvojio bi sigurno još koji. Igrao je finale Australian Opena, pobjeđivao je najbolje, ali nije dobio konačnu potvrdu kroz jedan Grand Slam.

"Uvijek sam govorio da je jedan od mojih ciljeva inspirirati djecu, inspirirati druge ljude. Nadam se da sam to radio tijekom svoje karijere. Inspirirali su me drugi sportaši i znam kako se sojećate. Znam kakav je osjećaj kad si nečiji obožavatelj ili se nekome diviš. Lijep je to osjećaj. Za mene je bilo jako važno biti drugačiji. Rođen sam malo drugačiji. Uvijek sam bio malo drugačiji od drugih u Francuskoj. Pokušaj da neke stvari radiš drugačije za mene je to bilo nešto pozitivno", rekao je Tsonga nakon meča koji je nekada bio peti igrač svijeta.

Tsongu je kao dječaka od 19 godina svijet upoznao nakon što je uzeo juniorski US Open 2003. godine. Taj Australian Open 2008. godine je ostao za sva vremena, turnir na kojem je stigao do finala preko Murraya, Gasqueta, Youzhnyja i Nadala. Tsonga je jedan od samo tri igrača (također Andy Murray i Juan Martin del Potro) koji su pobijedili Nadala, Novaka Đokovića i Rogera Federera kada su bili broj 1 svijeta, a također je jedan od samo tri igrača (također Stan Wawrinka i Tomas Berdych) koji su pobijedili legendarni trojac na Grand Slam turnirima.

Kopirati
Drag cursor here to close