Lana Pudar

Plivačka priča mlade Mostarke: Plivanje je izabralo mene

"Roditelji su me u ljeto 2011. godine upisali u školu plivanja u KVS Orka. Vrlo brzo treneri su prepoznali moj talenat i već na jesen sam postala članica kluba.''
Sport / Ostali sportovi | 18. 11. 2019. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaestogodišnja Mostarka Lana Pudar dobro je poznato ime u bh. plivačkim krugovima, više od 400 medalja podsjetnik je na uspješnu karijeru u mlađim uzrasnim kategorijama, naporan rad i najava velikih rezultata.

Plivačka priča počela je 2011. godine

"Roditelji su me u ljeto 2011. godine upisali u školu plivanja u KVS Orka. Vrlo brzo treneri su prepoznali moj talenat i već na jesen sam postala članica kluba. Sve je ispalo spontano. Jednostavno sam zavoljela plivanje i mislim da je plivanje izabralo mene", rekla je Pudar u razgovoru za "Nezavisne".

Do sada je osvojila 432 medalja, od toga 312 zlatnih, 77 srebrnih i 43 brončane, oborila je i brojne rekorde BiH u svojoj i starijoj uzrasnoj kategoriji, a tri puta zaredom proglašena je za najboljeg sportaša grada Mostara u svojoj kategoriji.

"Najponosnija sam na osvojeno drugo mjesto u disciplini 100 metara delfin na Mediterranean Swimming Confederation 'Comen Cup 2019', koji je održan u lipnju. To je bio moj prvi nastup za reprezentaciju. Također, ovo je najvredniji rezultat koji je postigao neko od plivača iz BiH od kada naša reprezentacija sudjeluje na ovom natjecanju", rekla je mlada Mostarka, koja ima i normu za seniorsko Europsko prvenstvo, i dodala:

"Cilj mi je popravljati svoja najbolja vremena i zabilježiti nove nastupe za reprezentaciju. A najvažnije će mi biti isplivavanje norme i odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo."

Planovi za dalje

Kada je riječ o dugoročnim planovima, plivačica Orke kaže:

"Cilj mi je ostvariti što bolje rezultate u plivanju i na osnovu tih rezultata otići na neki prestižni koledž. Naravno, cilj mi je i nastupiti na Olimpijskim igrama."

Za uspjeh je potrebno mnogo rada i odricanja, ni Lana nije izuzetak. Posvećena je plivanju, ništa joj nije teško, jer voli ovaj sport.

"Najbitnije je voljeti taj sport i uživati u njemu. Treba imati cilj i vrijedno raditi na njegovom ostvarenju. Potrebna je disciplina i dobra organizacija. Treba vjerovati u sebe i ostati jak i stabilan, bez obzira na uspone i padove na koje naiđemo", poručuje Lana Pudar.

Podrška

Lana Pudar tjedno  ima osam treninga na bazenu i tri kondiciona, a ne zapostavlja ni školske obaveze.

"Zasad sve obaveze uspijevam uskladiti uz pomoć mojih trenera, roditelja i brata. Nastavnici u školi me podržavaju i imaju razumijevanja za moje obaveze i izostanke. I ovim putem im zahvaljujem", kaže mlada Mostarka, učenica osmog razreda.

 

Brojke

312 zlatnih medalja

77 srebrnih medalja

43 brončane medalje

Kopirati
Drag cursor here to close