Plivanje

Orka u Banja Luci: Lana Pudar ponovno dokazal klasu

Sport / Ostali sportovi | 19. 12. 2016. u 15:02 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet plivača Kluba vodenih sportova Orka iz Mostara proteklog vikenda je predstavljalo svoj klub i grad na međunarodnom Novogodišnjem mitingu, koji se održao na Olimpijskom bazenu u Banja Luci. 

Na ovom mitingu Orku su u pratnji trenerice Alene Ćemalović predstavljali: Đani Morić, Farik Repeša, Teodora Stanković, Lana Pudar i Tamara Pezer.

Lana Pudar je i ovaj put pokazala da je klasa za sebe. Sa nova dva državna rekorda u disciplinama 50m slobodno i 50m delfin, Lana je u 2016. godini čak 17 puta obarala državne rekorde u raznim disciplinama.

Od 18 startova na državnim prvenstvima u 2016. godini, u individualnim i štafetnim utrkama Lana je postala sedamnaestorostruka državna prvakinja u kategoriji mlađih kadetkinja. Također, na ovom je mitingu osvojila i tri zlatne medalje u disciplinama 50m slobodno, 50m delfin i 50m leđno i bronzu u disciplini 4x50m mješovito.

Teodora Stanković je nakon dužeg odsustva zbog zdravstvenih problema osvojila zlatnu medalju u disciplini 100m leđno i broncu u disciplini 4x50m mješovito pa je za očekivati da u idućem periodu opet vrati svoju staru formu.



Đani Morić na ovom mitingu osvojio je srebro u disciplini 100m delfin i dvije brončane medalje u disciplinama 50m leđno i 4x50m mješovito bronzu, dok je Farik Repeša osvojio dvije bronce u disciplinama 50m slobodno i 4x50m mješovito. Tamara Pezer je u dvije discipline osvojila četvrto mjesto sa minimalnim zaostacima za trećeplasiranom.

Već u četvrtak, 22.12. deset plivača Orke sudjelovat će na međunarodnom plivačkom mitingu u Zagrebu Miting rekorda, a koji će biti zadnji nastup kluba u 2016. godini. Orku će na ovom mitingu predstavljati: Ivo Marić, Anida Mahinić, Mateo Vidaković, Leopold Dankić, Bakir Hadzimahović, Alanis Selimotić, Kerim Sadiković, Eman Numić, Dino Jelin i Lana Kaniža.

U ponedjeljak, 2. veljače 2017. godine, dvadesetak plivača Orke putuje na zimske pripreme na u Sarajevo, koje će obaviti na Olimpijskom bazenu Otoka i bazenu hotela Hollywood.

Desetog siječnja 2017. godine u kongresnoj sali hotela Mepas održat će se završna svečanost kluba, na kojoj će se nagraditi svi plivači kluba i nagraditi najbolji - bit će to prilika za zahvalu sponzorima, donatorima i svim onima koji su potpomogli rad kluba u godini na izmaku.

Kopirati
Drag cursor here to close