KVS ''Orka''

Mostarska plivačica Lana Pudar oborila četiri državna rekorda i osvojila četiri zlata

Iz kluba posebno ističu da su ponosni na činjenicu da su i svi ostali plivači koji su nastupali na ovom mitingu, u svim disciplinama na kojima su nastupali isplivali svoja najbolja vremena.
Sport / Ostali sportovi | 19. 11. 2018. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivačice i plivači mostarske ''Orke'', ovaj vikend imali su nastupe na dva veoma jaka međunarodna plivačka mitinga u Kragujevcu i Zadru.

Trinaest plivača ''Orke'' su kao članovi gradske plivačke reprezentacije sudjelovali na međunarodnom plivačkom mitingu ''Kup Kragujevca 2018''. Naime, riječ je o nastavku sportske suradnje između gradova Mostara i Kragujevca, u sklopu koje članovi tri mostarska plivačka kluba nastupaju za Mostar kao jedna ekipa.

Djeca su bila smještena kod svojih kolega iz Kragujevca, a svi članovi gradske reprezentacije bili su oslobođeni plaćanja svih troškova. Kao članovi reprezentacije Grada Mostara ''Orku'' su na ovom mitingu predstavljali plivači: Lana Kaniža, Josip Drežnjak, Farik Repeša, Đani Morić, Dea Pudar, Danis Harmandić, Elena Zovko, Leon Lasić, Lucija Jakovljević, Petar Filipović, Emma Repeša, Katja Kondža i Petra Mandarić.

Foto: KVS Orka / Plivačka reprezentacija Grada Mostara na mitingu u Kragujevcu

Osvajači medalja iz ''Orke'' na ovom mitingu bili su:

  • Đani Morić; 100m leđno srebro i 4x50m mješovito bronca
  • Danis Harmandić; 200m mješovito bronza i 4x50m mješovito bronca
  • Lana Kaniža; 50m delfin srebro
  • Josip Drežnjak; 4x50m mješovito bronca

Drugi dio ekipe proteklog vikenda nastupio je u Zadru, na jubilarnom, 10. međunarodnom plivačkom mitingu ''Sveti Krševan'', koji se održao u sklopu programa obilježavanja Dana Grada Zadra i blagdana svetog Krševana.

Na ovom plivačkom mitingu nastupile su kategorije najboljih kadeta i mlađih kadeta (djevojčice 2006., 2007., 2008. i 2009. godište i dječaci 2005., 2006., 2007. i 2008. godište) iz klubova Hrvatske i BiH.

Mostarsku ''Orku'' su na ovom mitingu predstavljali plivači: Lana Pudar, David Azinović, Elena Jurković, Aida Šendro, Ajla Kulak, Lovro Bagarić, Luna Rozić, Tarik Numić i Leon Glibić.

Lana Pudar je i ovaj put briljirala. Četiri utrke - četiri zlata - četiri državna rekorda!

Ove rezultate postigla u sljedećim disciplinama:

  • 100m delfin – vrijeme novog rekorda; 1:04.60
  • 200m delfin – vrijeme novog rekorda; 2:30.13
  • 100m leđno - vrijeme novog rekorda; 1:06.40
  • 200m leđno - vrijeme novog rekorda; 2:24.41

Posebno se ističe državni rekord u disciplini 100m delfin, gdje je Lana postavila državni rekord u dvije uzrastne kategorije, za djevočice do 12 godina i za djevojčice do 14 godina, te je osvojila 604 FINA boda na 25 metarskim bazenima, što je za djevojčicu od 12 godina vrhunsko dostignuće.

Iz kluba posebno ističu da su ponosni na činjenicu da su i svi ostali plivači koji su nastupali na ovom mitingu, u svim disciplinama na kojima su nastupali isplivali svoja najbolja vremena.

Već sljedećeg vikenda dio plivača ''Orke'' ima nastup na 4. Međunarodnom plivačkom mitingu ''Mali delfini 2018.'', koji će se održati u Banja Luci, u organizaciji Plivačkog kluba ''Olymp''. Do kraja godine, pored navedenog mitinga, plivači mostarskog kluba planiraju nastupiti na pet mitinga, a ovu natjecateljsku godinu završit će nastupom na Otvorenom prvenstvu BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close