Po povratku u BiH

Lana Pudar: Medalja je veliki vjetar u leđa

Osvojena je kada Lana nije bila u idealnoj formi, kada je imala problema s ozljedom. Što s druge strane potvrđuje kvalitetu koja ova plivačica ima, čak bismo mogli reći i iskustvo iako joj je tek 18.
Sport / Ostali sportovi | 16. 02. 2024. u 15:42 Plivanje

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Svjetsko prvenstvo još uvijek u tijeku, Lana Pudar je svoj posao završila. Nastupila je na 200 leptir, osvojila je medalju i već danas se vratila kući. Brončana medalja na Svjetskom seniorskom prvenstvu, u velikim bazenima je njen najbolji rezultat karijeri, bez obzira na sve zlatne koje osvojila u proteklom periodu. Ipak je ovo Svjetsko prvenstvo. Koje je došlo u krajnje čudnom terminu. 

I opet, medalja ima svoju dodatnu težinu. Osvojena je kada Lana nije bila u idealnoj formi, kada je imala problema s ozljedom. Što s druge strane potvrđuje kvalitetu koja ova plivačica ima, čak bismo mogli reći i iskustvo iako joj je tek 18. 

"Umorna sam. Sinoć nisam uspjela ni spavati od uzbuđenja, odmah smo krenuli na put. Zaista ne mogu riječima opisati osjećaj sreće i zadovoljstva, koji imam i sada. Zaista mnogo znači za mene i moju državu i još više tom osjećaju doprinosi broj naših ljudi i navijača koji su me podržali. Nisam bila zadovoljna polufinalnom utrkom. Nije išlo po planu i kada sam završila trku, samo sam se nadala da ću proći u finale. Bilo je neizvjesno, ali vjerovala sam da ću ući u finale", rekla je Lana danas nakon dolaska u Sarajevo.

Ovo je olimpijska godina, dobar dio najboljih plivačica je odlučio preskočiti Dohu, većina ih tempira formu za Pariz. Posebno one od kojih se očekuju medalje na Olimpijadi. Lana kaže da ona takvog pritiska nema.

"Ovo je svakako veliki vjetar u leđa pošto je ovo olimpijska godina i veljača mjesec, dosta nezgodan termin, a kada uzmemo u obzir i te neke poteškoće, zaista predobro vrijeme. Ima još mnogo da se radi, bit će priprema, treninga, takmičenja i svega. Trenutno ne osjećam pretjeran pritisak, a to je zbog mog tima koji maksimalno da pokušava da skine sav teret s mene. I ja pokušavam da se isključim i da se posvetim treniranju. Vjerujem da će se to malo promijeniti kako se Olimpijske igre budu približavale, ali ja se nadam da ću zadržati svoj fokus", naglasila je Lana Pudar.

Kopirati
Drag cursor here to close