Dvadeseti slalomski trijumf

Kristoffersenu slalom u Garmishu

U drugoj vožnji Kristoffersen je u cilj ušao s najboljim vremenom te se još čekao nastup Nefa koji je pao pod pritiskom te je odustao i propustio prliku za najboljim rezultatom karijere. Drugo mjesto u Garmischu je osvojio Francuz Loic Meillard, a tr
Sport / Ostali sportovi | 26. 02. 2022. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva utrka skijaša nakon Pekinga bio je današnji slalom u Garmisch-Partenkirchenu. Kompenzaciju za propuštene prilike na Olimpijadi, Norvežanin Henrik Kristoffersen je realizirao danas, trijumfom, jubilarnim dvadesetim slalomu, ukupno 25-tim u karijeri.

Nakon prve vožnje, Kristoffersen je kasnio sedam stotinki za vodećim Švicarcem Tanguyom Nefom. Nef je napravio ogromnu senzaciju jer
se sa startnim brojem 25. probio na prvo mjesto. Njegovo vrijeme je bilo 53.46. Francuz Loic Meillard je bio treći s osam stotinki.

U drugoj vožnji Kristoffersen je u cilj ušao s najboljim vremenom te se još čekao nastup Nefa koji je pao pod pritiskom te je odustao i propustio prliku za najboljim rezultatom karijere. Drugo mjesto u Garmischu je osvojio Francuz Loic Meillard, a treće Austrijanac Manuel Feller. Meillard je bio sporiji 14 stotinki, dok je Feller kasnio 51. Među pet najbolji završili su Johannes Strolz i Daniel Yule.

Hrvatski skijaši Istok Rodeš i Filip Zubčić odlično su odradili drugu vožnju te su bitno napredovali u odnosu na prvu vožnju.Rodeš je s 22. skočio na 12. mjesto, dok je Zubčić bio sjajan te je ostvario najbolje vrijeme druge vožnje. Skočio je tako s 30. na 13. mjesto. Dvojicu hrvatskih skijaša razdvajala je samo jedna stotinka.

Slalomski redoslijed je i dalje posve zgusnut. Na samom vrhu su dvojica Norvežana, Braathen i Kristoffersen, a razdvaja ih samo jedan bod (257-256). I ostala je pratnja bodovno vrlo blizu.

Kopirati
Drag cursor here to close