Norvežanin ponovio 2019. godinu

Henrik Kristoffersen najbolji u Alta Badiji

Švicarac je vodeći i u ukupnom poretku skijaša s 533 boda, drugi je Austrijanac Matthias Mayer s 405 bodova, a treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 329 bodova. Zubčić je 15. i u ukupnom poretku skijaša i ima 125 bodova.
Sport / Ostali sportovi | 19. 12. 2021. u 17:00 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alta Badia i legendarni staza Gran Risa bili su domaćini trećeg veleslaloma sezone za skijaše. Na tradicionalno neugodnoj stazi
na kraju je Norvežanin Henrik Kristoffersen stigao do svoje pete pobjede u ovoj disciplini, ukupno 24. u Svjetskom kupu.

I slobodno možemo reći kako je trijumf Norvežanina svakako malo iznenađenje ponajviše zbog činjenice da je nakon prve voženje držao tek sedmo mjesto s 57 stotinki zaostatka za vodećim Francuzom Mathieuom Faivreom. Švicarac Marco Odermatt je bio najbliži Francuzu, Manuel Feller je bio treći. Feller je imao startni broj 16, dok se među pet najboljih našao kao najveće iznenađenje prve vožnje Amerikanac River Radamus. On je kao četvrti kasnio svega trideset stotinki. Svoju priliku u drugoj vožnji tražio je
i Filip Zubčić s obzirom na šesto mjesto i 54 stotinke plusa u odnosu na prvog Faivrea.

Ipak, u drugoj vožnji se situacija malo promijenila. U najveću zvijezdu druge vožnje prometnuo se senzacionalni Austrijanac Patrick Feurstein koji je u obje vožnje napravio podvig. U prvoj je sa startnim brojem 35 uspio izboriti drugu vožnju, plasiravši se na 27. mjesto, a onda je u drugoj "eksplodirao" i odskijao toliko dobro da je na kraju završio peti s vremenom 2:25.62.

Kristoffersen je također odradio vrlo dobro drugu vožnju, pa je tih njegovih 2:25.04 bilo nedostižno. Odermatt i Feller su ostali na svojoj razini, ali su zato podbacili Faivre i Zubčić. U poretku skijaša u veleslalomu prvi je Odermatt s 280 bodova, drugi je Kristoffersen sa 163 boda, a treći Francuz Alexis Pinturault sa 141 bodom. Zubčić je 15. s 58 bodova.

Švicarac je vodeći i u ukupnom poretku skijaša s 533 boda, drugi je Austrijanac Matthias Mayer s 405 bodova, a treći Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 329 bodova. Zubčić je 15. i u ukupnom poretku skijaša i ima 125 bodova.Kristoffersen je u Alta Badiji ponovio rezultat iz 2019. godine, kada je također slavio tada ispred Francuza Sarrazina i Slovenca Kranjeca.

Kopirati
Drag cursor here to close