Tiafoe prošao u četiri seta

Kraj za Nadala

Ovom pobjedom Tiafoe se pridružio Andyju Roddicku i Jamesu Blakeu kao jedinim američkim tenisačima koji su pobijedili Nadala na nekom Grand Slam turniru.
Sport / Ostali sportovi | 06. 09. 2022. u 01:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko može osvojiti ovogodišnji US Open u konkurenciji tenisača? Može sada bili tko, nakon eliminacije Nadala. Jer svi preostali tenisači imaju svoje adute.

I po svemu sudeći ovo će biti izuzetno zanimljiv turnir do kraja. Frances Tiafoe je ove godine u New Yorku dočekao svojih pet minuta. Nakon tri i pol sata velike borbe u meču u kojem je statistički gotovo sve bilo na njegovoj strani, Amerikanac je savladao Rafaela Nadala u četiri seta 6-4, 4-6, 6-4, 6-3.

Amerikanac je bio bolji u ključnim trenucima u sva tri osvojena seta, što dijelom ilustrira i omjer iskorištenih break lopti - Tiafoe je iskoristio četiri od šest izborenih prilika, Nadal samo tri od osam. Mučio se tijekom turnira Nadal nekako standardno u prvom setu, meč protiv Amerikanca nije bio iznimka. Tiafoe je napravio break za 4-3 što je bilo dovoljno za prvi set. Onda je Nadal nestao.

Otišao je u svlačionicu gdje se zadržao nekih 7-8 minuta. Mnogi su mislili kako se radi o nekom medicinskom time outu. Ipak, to je bila samo pauza za toilet. U nastavku su obojica tenisača poprilično čvrsto držali svoje servise. Do desetog gema, kada Nadal uzima
servis protivniku. Zanimljivo, opet je jedan break bio presudan za rasplet seta, onaj Tiafoea još jednom u sedmom gemu.

U četvrtom velika borba. Nadal ide na 3-1, ali onda dva puta gubi svoj servis, pa u devetom gemu još jednom. Ovo je najveća pobjeda u karijeri za 24-godišnjeg Tiafoa koji je postao prvi tenisač koji je savladao Nadala ove godine na Grand Slam turnirima. Istovremeno, Frances je prvi Amerikanac u četvrtfinalu US Opena nakon deset godina.

Ovom pobjedom Tiafoe se pridružio Andyju Roddicku i Jamesu Blakeu kao jedinim američkim tenisačima koji su pobijedili Nadala na nekom Grand Slam turniru. Na ovaj način Nadal je poražen nakon 22 meča na GS turnirima u 2022. godini, a prekinuta mu je i serija od 16 uzastopnih četvrtfinala na GS turnirima na kojima je sudjelovao.

Kopirati
Drag cursor here to close