Izbornik Njemačke

Kohlmann: Bit će vruće ali vjerujem u uspjeh na kraju

"Sigurno je da nas čeka težak meč, jer će biti domaći navijači. Mostar je sjajan grad, dosta je toplo, ali mislim da igračima to ne predstavlja problem jer su slične uvjete imali u New Yorku", rekao je Kohlmann.
Sport / Ostali sportovi | 13. 09. 2023. u 16:24 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački tenis, barem kada je u pitanju Davis Cup reprezentacija pamti i bolja vremena. Tri naslova, dva su ostvarena još pod zastavom Zapadne Njemačke, u vrijeme Beckera, Steeba, Jelena, treći je došao kasnije 1993. godine, igrali su Stich, Goellner, Kühnen. Ništa neobično, jer Becker i Stich jednostavno nisu mogli igrati zajedno.

Prošle godine su izgledali dobro, došli su na finalni turnir a onda su izgubili od Kanade 2-1, ne nije bio to ovaj sastav, igrali su singlove Oscar Otte i Jan-Lennard Struff. Ove godine su u prvom kolu Svjetske skupine izgubili od Švicarske na domaćem terenu. U petom meču je Wawrinka dobio Altmaiera. Michael Kohlmann je bio u ulozi izbornika, uostalom tu je od 2015. godine. Kohlmann je naravno govorio o Davis Cup reprezentaciji BiH.

"Damir Džumhur je nekada bio TOP 25 igrač, uvijek je motiviran kada igra za reprezentaciju, vidjeli smo kako je prije dolaska u Mostar osvojio turnir. Također smo pratili formu Nermana Fatića koji igra sve bolje u posljednje vrijeme.

Sigurno je da nas čeka težak meč, jer će biti domaći navijači. Mostar je sjajan grad, dosta je toplo, ali mislim da igračima to ne predstavlja problem jer su slične uvjete imali u New Yorku", kratko je Kohlmann prokomentirao reprezentaciju BiH i dotakao se Njemačke.

"S Danielom Altmaierom, Yannickom Hanfmannom i Maximilianom Martererom, imamo tri najbolja individualna igrača koji su bolje rangirani od igrača iz BiH. Daniel i Yannick igrali su vrlo dobro ove sezone, posebno na zemljanoj podlozi. Maxi je također odigrao neke mečeve ove godine, kombinacija Puetz - Krawietz je također u dobroj formi i vjerujem u dobar rezultat ovog vikenda u Mostaru", poručio je Kohlmann.

Kopirati
Drag cursor here to close