Davis Cup

Teniski spektakl u Mostaru: Stiže i Alexander Zverev!

Predsjednik Teniskog kluba Mostar Sandro Zovko zahvalio je Teniskom savezu BiH te naglasio kako je Mostar spreman za tenisku velesilu Njemačku.
Sport / Ostali sportovi | 06. 09. 2023. u 14:55 J. Pervan |Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovo već radimo dva mjeseca te idemo u pravcu da to bude stvarno vrhunski sportski spektakl. Naravno, prije svega što igramo s petom reprezentacijom svijeta koja će, kako sada stvari stoje, biti predvođena Alexanderom Zverevom što bi trebao biti motiv da tribine budu pune i da se u Mostaru gleda vrhunski tenis" , kazao je direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

Najavio je on, na konferenciji za medije koja je u srijedu održana u Mostaru, Davis Cup susret BiH i SR Njemačke. Natjecanje je na rasporedu 16. i 17. rujna u Teniskom klubu Mostar.

Foto: Bljesak.info / Mostar domaćin Davis cup susreta između BiH i Njemačke

Teniska velesila 

Hadžimešić je istaknuo, kako pripreme u Teniskom klubu Mostar traju već mjesecima, a zbog ozbiljnosti turnira nužno je poštovati posebna pravila i standarde. Kako je najavio kontrola terena i uvjeta bit će održana tijekom idućeg tjedna.

Predsjednik Teniskog kluba Mostar Sandro Zovko zahvalio je Teniskom savezu BiH te naglasio kako je Mostar spreman za tenisku velesilu Njemačku.

Foto: Bljesak.info / Predsjednik Teniskog kluba Mostar Sandro Zovko

"Usudio bih se reći kako je ovo jedan od najvećih događaja u tenisu u BiH budući da nam dolazi svjetska velesila. Velesila koja je peta reprezentacija svijeta, ali i velesila koja je iznijela i sada u ovom trenutku ima jako velike teniske ikone", naveo je Zovko.

Ističe kako je Teniski klub Mostar učinio sve kako bi bio sjajan domaćin te napravio spektakl kakav Mostar zaslužuje "kao grad koji je prije svega jedan sportski grad, grad koji je iznjedrio brojne teniske, a i sportske prvake te grad koji ne priznaje ništa osim izvrsnosti".

Mostar kao domaćin 

"Mi smo se u svemu ovome potrudili, vidjet ćete da smo i uljepšali naš centar i da smo napravili preduvjete da, ne samo sada, nego i u budućnosti Mostar bude domaćin reprezentaciji BiH i da ih podržimo u ovom susretu koji će biti održan u idućem tjednu u Mostaru", istaknuo je Zovko.

U ime bh. Davis Cup reprezentativaca govorio je Mostarac Tomislav Brkić koji je naveo kako je najveća odgovornost na igračima.

"Drago mi je da smo ovaj put u Mostaru. Zadnji put smo imali čast da igramo u Širokom Brijegu i atmosfera je bila fantastična, nadam se da će ovaj put i Mostar opravdati ulogu domaćina", poručio je Brkić.

Foto: Bljesak.info / Reprezentativac Davis Cup reprezentacije BiH Tomislav Brkić

Prisjetio se on i svojih prvih koraka u Teniskom klubu Mostar te naveo kako je upravo tu osvojio svoje prve ATP poene. Nada se, kako navodi, da će to ponoviti i sada.

"U ime svih igrača koji će biti tu u nedjelju, nadam se da ćemo se dobro spremiti za ovaj susret. Ovaj put nismo u ulozi favorita, ali imamo domaći teren. Nadam se da će biti pune tribine i da ćemo se što bolje spremiti", kazao je Brkić.

Neka bolji pobijedi 

Potpredsjednik Teniskog saveza Ivan Brkić prisjetio se meča s Moldavijom koji je prije deset godina odigran u Mostaru te naglasio kako je nakon doga uslijedila jedna dobra generacija tenisača.

"Smatram da će Mostar opravdati povjerenje, s obzirom da vrlo težak organizacijski dio posla već odrađen, te da ćemo svi uživati i neka bolji pobijedi!", naglasio je Brkić.

Trener reprezentacije BiH Robert Raguž naglasio je kako je ovo velika prilika za reprezentaciju i BiH.

"Tu su igrači koji su najbolji na svijetu i mislim da nas nije mogao čekati teži zadatak. U timu vlada prava sportska atmosfera, imamo kvalitetu i iskustvo i dat ćemo sve od sebe da se što bolje predstavimo i uz pomoć publike izborimo prolaz dalje", istaknuo je Raguž.

Foto: Bljesak.info / Trener reprezentacije BiH Robert Raguž

Podsjetio je da je protivnik jako težak, ali naglasio kako će bh. tenisači dati sve od sebe kako bi ostvarili dobre rezultate. Dodao je kako će dodatni 'vjetar u leđa' biti i podrška s tribina.

Podsjetimo, u Londonu je u veljači obavljen ždrijeb parova Svjetske skupine I te je zakazan susret u kojem BiH dočekuje Njemačku na domaćem terenu.

Pobjednik iz ovog meča iduće godine će opet u kvalifikacije za finalni turnir, dok će poraženi igrati za opstanak u skupini I, s jednim od 12 pobjednika iz skupine II.

Kopirati
Drag cursor here to close