Da osjete podlogu

Njemački tenisači trenirali u Mostaru

Njemačka dolazi bez Zvereva, tu su Daniel Altmaier, Yannick Hanfmann, Maximilian Marterer, Kevin Krawietz i Tim Pütz. Altmaier je 49. na svijetu, ove godine je četvrtfinale Madrida, Hamburga dok je Hanfmann je 54. na ATP rang listi.
Sport / Ostali sportovi | 12. 09. 2023. u 12:06 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalno nakon US Opena, prvi sljedeći tjedan nam donosi uzbuđenja u Davis Cupu. BiH je nakon poraza od Švedske na popravnom u okviru Svjetske grupe I će ugostiti Njemačku. Tenisku velesilu koja je posljednjih godina izgubila korak za najboljim kada je pitanju Davis Cup.

Posljednji put je Njemačka Davis Cup osvojila 1993. godine. Čast da ugosti jednu reprezentaciju kao što je Njemačka ima grad Mostar, TK Mostar i TS BiH. Što je opet izazov u organizacijskom smislu za sve.

Njemačka dolazi bez Zvereva, tu su Daniel Altmaier, Yannick Hanfmann, Maximilian Marterer, Kevin Krawietz i Tim Pütz. Altmaier je 49. na svijetu, ove godine je četvrtfinale Madrida, Hamburga dok je Hanfmann je 54. na ATP rang listi. Njegovi najbolji rezultati su polufinale Mallorce, Houstona, četvrtfinale Rima, Santiaga. Maximilian Marterer je stigao kao zamjena za Sashu Zvereva i vjerojatno je tek treći izbor izbornika Michaela Kohlmanna.

Kevin Krawietz i Tim Pütz imaju iza sebe naslov u Hamburgu, ali i polufinale Wimbledona, što najbolje potvrđuje o kakvoj se kombinaciji radi. Njemačka ekspedicija je doputovala u Mostar, odradili su i prve treninge tijekom današnjeg dana.

Kopirati
Drag cursor here to close