Vjeruju u iznenađenje

Optimizam u taboru Davis Cup reprezentacije BiH

"Drago mi je što Damir Džumhur dolazi nakon osvojenog turnira, a jako važna stvar je i da imamo Nermana Fatića, koji diže formu", naglasio je izbornik reprezentacije Zoran Zrnić.
Sport / Ostali sportovi | 13. 09. 2023. u 14:29 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Njemačka favoriti, veliki, u taboru Davis Cup reprezentacije BiH optimizma ima. Jeste umjeren, ali nedolazak Sashe Zvereva je sasvim sigurno dodatno popravio sliku.

Jesu Altmaier i Hanfmann daleko bolje rangirani od Damira, Nermana i ostatka ekipe, ali podloga, domaći teren, podrška tribina bi mogli biti dodatni impuls, možda čak i uteg koji bi mogao ići na stranu reprezentaciju BiH.

Podrška s tribina

Damir Džumhur je trenutačno 157. igrač svijeta. U tjednu iza nas je uzeo challenger u Istanbulu, ali na tvrdoj podlozi. Do naslova je došao sa samo jednim izgubljenim setom, što se mora respektirati.

Bio je i u polufinalu Mallorce, četvrtfinalu Banja Luke, jesu challengeri, ali tenisači najbolje znaju koliko je teško probijati se kroz drugu, jednako tešku strani Toura.

Foto: Bljesak.info / Optmizam u taboru Davis Cup reprezentacije BiH 

"Igramo protiv Njemačke, velike reprezentacije koja je i bez Zvereva jaka, ali mi igramo na domaćem terenu. Imamo informacije da će tribine biti ispunjenje, očekujemo dobru podršku navijača. Njemačka ima kvalitetne igrače, Altmaier, Hanfmann su dobri igrači, bit će jako zahtijevan i težak meč.

Većina igrača je ušla u formu i nadam se da ćemo uspjeti doći do željenog rezultata, a to je pobjeda. Imamo prednost domaćeg terena i nadam se da će navijači doći u velikom broju i da će nam to pomoći poručio je Damir Džumhur.

Foto: Bljesak.info / Davis Cup reprezentativac BiH Damir Džumhur

Izbornik reprezentacije, Zoran Zrnić je pričao o formi igrača, kvaliteti jedne druge selekcije, izboru podloge.

Po planu

"Radimo po planu, a plan je da do petka uradimo ustaljeni program. Htio bih pohvaliti sve momke. Drago mi je što Damir Džumhur dolazi nakon osvojenog turnira, a jako važna stvar je i da imamo Nermana Fatića, koji diže formu. Potvrdio je da pripada visokom teniskom društvu. Važno je da je Mirza Bašić sanirao povredu i dobro trenera.

Foto: Bljesak.info / Izbornik reprezentacije BiH Zoran Zrnić

Imamo i mladog Andreja Nedića koji je napredovao na rang listi. Puno nam pomaže na treninzima. Jako je odgovoran. On može napredovati uz starije kolege. Neizmjerna zahvalnost i Tomislavu Brkiću, koji je bez obzira na probleme sa zdravljem izdvojio vrijeme i došao da bude tu s nama. To je pokazatelj našeg zajedništva. 

Još se nisu dogodile pripreme da je netko zakasnio jedan sat. Svi su tu na vrijeme. Nakon obavljenog ždrijeba i razgovora, izabrali smo ovu vrstu podloge i vjerujemo da bi to mogao taj jedan segment, presudan u jednom ovakvom duelu.

Daleko od toga da su Altmaier, Hanfmann, ostali igrači slabi na ovoj podlozi, oni su jednako kvalitetni na svakoj, ali mi smo domaćini, imali smo taj izbor i vjerujem da nam odgovara ova podloga", pojasnio je Zrnić.

Foto: Bljesak.info / Davis Cup reprezentativac BiH Tomislav Brkić
Kopirati
Drag cursor here to close