Huber najbolji u Bischofshofenu

Kobayashi pobjednik Novogodišnje turneje drugi put

Kobayashi je sa svoja dva identična skoka završio kao peti s 277.8 bodova. Bolji od Kobayashija je bio njegov zemljak Yukiya Sato, Geiger je podbacio, osam metara je bio kreći, pa nije mogao bolje od treće mjesta, dok je Granerud završio drugi.
Sport / Ostali sportovi | 06. 01. 2022. u 20:02 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je bilo jasno sa samo čudo može zaustaviti Ryoyua Kobayashija, završnica Novogodišnje turneje je bila izuzetno zanimljiva. Možda i najbolja u odnosu na prethodne tri stanice.

Posebno ako se gleda recimo rasplet druge serije, nastupi posljednjih deset skijaša skakača. Na kraju je do svoje prve pobjede uopće u karijeri došao domaći skakač, Daniel Huber tu kako je sam rekao na kućnom pragu, s obzirom na to da je Huber rođen
u Salzburgu. Austrijanac je barem za kratko zasjenio Japanca Kobayashija koji je od večeras zvanično dvostruki osvajač ovog prestižnog takmičenja, Novogodišnje turneje.

Ryoyu je imao veliku prednost prije posljednje dvije serije u Bischofshofenu pa nije imao potrebe forsirati. Vidjelo se to u prvoj seriji kada se spustio na 133.5 metara. Međutim, bio je poprilično daleko od Karla Geigera koji je išao i do 140 metara. Huber je držao drugo mjesto, Sato treće, dok je Granerud bio četvrti. U toj drugoj seriji prvi je pažnju skrenuo Lovro Kos, Slovenac koji je bio blizu rekorda skakaonice, skokom od 144 metra. Onda je nakon toga skraćeno zaletište, ali je opet bilo dobrih skokova.

Kobayashi je sa svoja dva identična skoka završio kao peti s 277.8 bodova. Bolji od Kobayashija je bio njegov zemljak Yukiya Sato, Geiger je podbacio, osam metara je bio kreći, pa nije mogao bolje od treće mjesta, dok je Granerud završio drugi. Daniel Huber je sa 137 metara na kraju slavio s 286.8 bodova. Kobayashi je na kraju ostvario svoj drugi trijumf na Novogodišnjoj turneji s 1162.3, dok je Marius Lindvik kao drugi imao zaostatak od 24.2 boda. Norvežanin Halvor Egner Granerud je završio kao treći 1128.2 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close