Kobayashi neuhvatljiv

Japanac najbolji i u Bischofshofenu

Ostvario je i treći trijumf pa sada u ukupnom poretku ima 17.9 bodova više od Mariusa Lindvika. Realno, to je prednost koju će Ryoyu teško ispustiti s obzirom u kakvoj je formi i samo ostaje pitanje da li će ponoviti svoj sjajni rezultat iz 2019.
Sport / Ostali sportovi | 05. 01. 2022. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori Novogodišnje turneje su odmah dan kasnije odlučili prebaciti takmičenje u Bischofshofen, ali se ništa nije promijenilo u odnosu na Garmish i Oberstdorf, jer je svoju dominaciju nastavio Ryoyu Kobayashi.

Ostvario je i treći trijumf pa sada u ukupnom poretku ima 17.9 bodova više od Mariusa Lindvika. Realno, to je prednost koju će Ryoyu teško ispustiti s obzirom u kakvoj je formi i samo ostaje pitanje da li će ponoviti svoj sjajni rezultat iz 2019. godine kada je povezao četiri trijumfa za svoj prvi ukupni. Prije njega su to napravili Sven Hannawald i Kamil Stoch.

Kobayashi je danas u prvoj seriji skočio 137 metara, pa je za pola metra duži Marius Lindvik bio u vodstvu. Halvor Egner Granerund je sa 135.5 metara bio treći.

Lindvik opet nije izdržao, u drugoj seriji je ostao kratak dva metra, kako u odnosu na svoj prvi skok, tako u poređenju s Kobayashijem. Japancu je bilo dovoljno pola metra duži skok, pa je na kraju s 291.3 boda upisao novu pobjedu. Lindvik je ostao 286.6, Granerund 282.4.

Kopirati
Drag cursor here to close