Petorica igrača zaražena koronavirusom

Kanadski vaterpolisti odustali od turnira zbog korone

Sport / Ostali sportovi | 26. 06. 2022. u 01:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada čovjek pomisli kako su neke stvari postale prošlost, one se nekako poput bumeranga možda malo sporijeg, vrate. Znamo što se događalo sa sportšima u koroni, koja su sve takmičenja odložena, prolongirana, kako je sve izgledalo na praznim tribinama. Dovoljno je prisjetiti se Olimpijade prošle godine. Tužno, ali u to vrijeme nije moglo drugačije.

Međutim, posljednjih dana se ponovo piše o koroni, novim soju i pojavljuju se prvi problemi u svijetu sporta. Kanadska vaterpolo reprezentacija povukla se sa Svjetskog prvenstva u Mađarskoj zbog koronavirusa. U kanadskoj reprezentaciji petorica igrača su zaraženi koronavirusom pa je odlučeno da se povuku zbog "zdravlja i sigurnosti ostalih sudionika".

" Nakon razmatranja i slušajući savjete liječnika te nakon razgovora s igračima, donijeli smo tešku odluku da se povučemo sa SP-a Budimpešti.Odluka je donesena kako bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost svih sudionika, što je prioritet", navodi u svom priopćenju Kanadski vaterpolo savez.

Kanađani su u Budimpešti igrali u skupini C i do sada su odigrali samo utakmicu protiv Španjolske koja ih je pobijedila sa 19:2. Preostale dvije utakmice protiv Italije i Južnoafričke Republike izgubit će službenim rezultatom.

Kopirati
Drag cursor here to close