Jedna utakmica zbog korone nije odigrana

Hrvatska nije sigurna za prvo mjesto

Hrvatskoj za pobjedu odnosno prvo mjesto u skupini, a što onda nosi izravan plasman u četvrtfinale svjetskog prvenstva, treba u subotu (18 sati) pobjeda nad Japanom od 12 pogodaka razlike.
Sport / Ostali sportovi | 23. 06. 2022. u 23:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od prvog kola po skupinama kada smo imali nekoliko derbija, zanimljivih susreta, drugo po rasporedu nije nudilo ništa posebno. Favoriti su opravadali očekivanja, reprezentacije Hrvatske, Španjolske, Grčke, SAD, domaćina Mađrske su ovog kolo iskoristile za popravljanje gol razlike.

Hrvatska je protiv Njemačke u jednom trenutku imala sedam, pa osam golova razlike, na kraju je slavili 13:9. Izbornik Hrvatske Tucak je bio poprilično ljut, jer se sada veliko pitanje hoće li Hrvatska direktrno u četvrtfinale ili će igrati jednu utakmicu više. Grčka je očekivano razbila Japan 18:7.

Hrvatskoj za pobjedu odnosno prvo mjesto u skupini, a što onda nosi izravan plasman u četvrtfinale svjetskog prvenstva, treba u subotu (18 sati) pobjeda nad Japanom od 12 pogodaka razlike. Mogla bi Hrvatskoj odgovarati i pobjeda od 11 razlike, ali u tom slučaju njeni igrači moraju zabiti više od Grka.

Pomalo neočekivano Srbija je imala velikih problema sa Australijom, tek je golom Nikole Lukića na tri minute prije kraja došla do trijumfa 6:5.

Crna Gora je upisala prvu pobjedu, teško, Gruzijci su imali napada za bod. Crna Gora je vodila 7:4, 8:5, ali opet imala crnu rupu u realizaciji što su protivnici zamalo iskoristili. Na kraju je od 10:9 Lazović obranio šut Jelače. Gruzijci nisu senzacija, oni posljednjih godina na velikim turnirima nastupaju sa nekolicinom stranaca uglavnom igrača s prostora bivše države.

Nažalost, drugog dana turnira pojavili su problemi koje smo skoro zaboravili. Utakmica 2. kola skupine C u Sopronu, između Italije i Kanade nije odigrana jer su trojica kanadskih igrača bila pozitivna na korona test. Hoće li prema pravilima Kanada biti izbačena jer prema pravilima koje je FINA donijela uslijed pandemije, svaka reprezentacija koja bi imala više od 2 zaražena člana (igrači, stožer), bila bi diskvalificirana ili isključena s prvenstva. Međutim situacija je pomalo čudna, vrlo vjerojatno će se čekati novi testovi nakon čega će biti jasnije što će se dogoditi selekciji Kanade.

 

Kopirati
Drag cursor here to close