Sve u Mađarskoj

Počinje SP u vaterpolu, Italija brani naslov

S obzirom da je Budimpešta domaćin Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, ljubitelji vaterpola čekaju prvo veliko takmičenje nakon Olimpijade prošle godine. Ipak, realno, tek prava uzbuđenja dolaze u nokaut fazi takmičenja,
Sport / Ostali sportovi | 20. 06. 2022. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom da je Budimpešta domaćin Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, ljubitelji vaterpola čekaju prvo veliko takmičenje nakon Olimpijade prošle godine. Ipak, realno, tek prava uzbuđenja dolaze u nokaut fazi takmičenja, ali vrijedi vidjeti koje će reprezentacije ići izravno u četvrtfinale.

Crna Gora i Mađarska će se za prvo mjesto boriti u skupini A. U skupini B su to Grčka i Hrvatska, dok nas u skupini C čeka duel starih rivala Španjolaca i Italijana. Srbija je veliki favorit ovog takmičenja, ali vrijedi vidjeti koliko recimo problema ovoj selekciji mogu napraviti Amerikanci i Australci.

Sustav takmičenja je vrlo jasan. Po tri selekcije iz svake skupine idu dalje. Samo prvoplasirane idu u četvrtfinale, dok će ostale, njih osam razigravati u osmini finala ili play offu.

Prije tri godine u finalu, Italija je bila bolja od Španjolske 10:5, dok je broncu uzela Hrvatska. Najbolji strijelac turnira je bio Aleksandar Ivović sa 21 golom, dok je najbolji igrač bio Francesco Di Fulvio. Italija ima četiri naslova, Mađarska tri, po dva puta su prvaci bili vaterpolisti Srbije, Hrvatske i Španjolske.

Kopirati
Drag cursor here to close