Hrvatska mora u osminu finala

Hrvatska prvo protiv Gruzije pa onda protiv Srbije

Hrvatska će u dodatnoj utakmici osmine finala igrati protiv Gruzije koja tijesno poražena od Crne Gore, dok je u posljednjem susreta kontra Mađarske ostala na -4.
Sport / Ostali sportovi | 25. 06. 2022. u 23:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Svjetskom prvenstvu komppletiran je prvi krug takmičenja, poznati su parovi osmine finala ili play offa, poznate su četiri reprezentacije koje su već u četvrtfinalu. Tako će nakon ovih utakmica u subotu, dan više odmora imati Mađarska, Grčka, Španjolska i Srbija. Hrvatska je trebala pobjedu od 11 golova razlike za prvo mjesto protiv Japana, ali je na kraju slavila 21:13.

"Ispoštovali smo one dogovore samo na početku, dok smo bili "friški". Onda je nekoliko pogrešnih pasova, kontranapadi Japana i još neke stvari, unijelo nervozu u našu igru. Ipak, dobro da je bila i takva, stresna utakmica, da smo ju pošteno odradili, iako... Ne volim komentirati suđenje i nikada neću, ali ovakav omjer faulova, dopuštanje ovako grube igre u kojoj Japanci "kidaju" glavu i to im se dopušta... To je bila borba za život. Mi, koji bježimo od lopte samo da ne bi bilo faulova, da s ovoliko osobnih završimo. To me uistinu ne ostavlja ravnodušnim. Rekao sam jednom od dvojice sudaca da im se zahvaljujem baš" rekao je nakon utakmice izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Hrvatska će u dodatnoj utakmici osmine finala igrati protiv Gruzije koja tijesno poražena od Crne Gore, dok je u posljednjem susreta kontra Mađarske ostala na -4.

Reprezentacija koja u svojim redovima ima nekolicinu igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Tu je Jovan Sarić Crnogorac, Marko Jelača iz Hrvatske koji je tu već 12 godina, Novosađanin Boris Vapenski, talijanski centar Fabio Baraldi, zatim Dusan Vasić. Nimalo ugodan protivnik. U slučaju pobjede, Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Srbije.


Osmina finala, ponedjeljak:
Crna Gora - Japan (14 sati)
Gruzija - Hrvatska (15.30)
Italija - Australija (17.00)
JAR - SAD (18.30)

Četvrtfinale srijeda:
Mađarska - Italija/Australija
Grčka - JAR/SAD
Španjolska - Crna Gora/Japan
Srbija - Gruzija/Hrvatska

Kopirati
Drag cursor here to close