Sedam golova 17- godišnjaka

Juraj Slafkovsky čudo od djeteta

"Prilično je nevjerojatno za jednog mladog igrača međutim, mi smo vjerovali u njega. Dobio je priliku već ranije, na nekim turnirima, sada smo razmišljali o tome da li će uspjeti postići gol. Na kraju smo ga postavili u prvu liniju", kaže Ramsay.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2022. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juraj Slafkovsky je najveća priča hokejaškog turnira definitivno. Momak koji ima 17 godina je svakako najzaslužniji za ono što je napravila Slovačka na ovom turniru, za brončanu medalju koju su na kraju osvojili. Prvu u povijesti na Igrama kada je u pitanju hokejaška reprezentacija.

Slafkovsky, koji je visok 1,92 m i težak 99 kg sasvim sigurno će završiti jako visoko na narednom NHL draftu. On je jedan od tih mladih igrača koji je maskimalno iskoristio priliku koja mu se pružila u nedostatku onih veliki NHL zvijezda. Upravo je Slafkovsky svojim šestim golom na turniru svladao Larsa Johanssona. Šveđanina je prevario let pločice koja se odbila od koljena njegovog suigrača koji je pokušao blokirati udarac. U 33. minuti Slovaci su iskoristili igrača više, a strijelac je bio Samuel Takač.

Pokušali su Šveđani u trećoj četvrtini sve kako bi se vratili u utakmicu, ali nije išlo. Naravno kako je utakmica prolazila njima je bilo sve teže, na kraju su odlučili izvući golmana s leda, što su naravno Slovaci iskoristili. U 59. minuti su postigli još dva pogotka poslavši pak u nebranjenu mrežu, a strijelci su bili po drugi put Slafkovsky i Pavol Regenda. Tako je Slafkovsky turnir završio sa sedam postignutih golova.

"Prilično je nevjerojatno za jednog mladog igrača međutim, mi smo vjerovali u njega. Dobio je priliku već ranije, na nekim turnirima, sada smo razmišljali o tome da li će uspjeti postići gol. Na kraju smo ga postavili u prvu liniju", kaže Craig Ramsay trener, Kanađanin koji ima 70 godina i koji je Slovake preuzeo 2017. godine.

"Ovo je sve na kraju postalo pomalo nevjerojatno. Spojili smo nešto što probamo već duže spojiti. Miro Šatan me je zamolio da pomognem u tom procesu, svi zajedno smo odradili sjajan posao. Ponosan sam na ove mlade momke koji su odradili veliki posao", kaže na kraju čovjek koji je još kao pomoćni trener 2004. godine na klupi Tampe osvojio Stanley Cup.

Kopirati
Drag cursor here to close