Đoković nije izbjegao doping kontrolu

ITIA: Đoković je mogao izabrati kada će biti testiran

Pravilo je da se igrača obavijesti, a onda je on dužan testirati se što je prije moguće. U natjecanjima kao što je Davis Cup, igrača se o tome može informirati prije meča, dok se u drugim natjecanjima to uobičajeno radi nakon njega.
Sport / Ostali sportovi | 28. 11. 2023. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon svega što se dešavalo prije početka nastupa Novaka Đokovića na završnom turniru Davis Cupa, oglasila se Međunarodna agencija za integritet tenisa.

Nekadašnji francuski biciklist Marc Madiot, danas direktor ekipe Groupama-FDJ, u medije je izašao s tvrdnjom da "ako antidopinško tijelo radi svoj posao, gospodin Đoković mora biti suspendiran", a slično su pisali i neki engleski mediji. Sam Đoković je bio revoltiran odlukom da se podvrgne doping testu prije samo meča.

"Podržavam da se testiram ja ili bilo tko - sto puta, nije problem, ali ne pred meč. Kad završim, dođite, testirajte, nisam vidio nikakav razlog ni logiku. Nadam se da će promijeniti takve odluke. Sramotno je to što su napravili. Interesantno je i da je WADA privatna kompanija, umjesto da imamo neku našu za tu djelatnost. Ovo je nečuveno", govorio je Đoković nakon meča.

Tek nakon nekoliko dana stiglo je objašnjenje iz Međunarodne agencija za integritet tenisa:

"Važno je naglasiti da Đoković nije odbio test. Pravilo je da se igrača obavijesti, a onda je on dužan testirati se što je prije moguće. U natjecanjima kao što je Davis Cup, igrača se o tome može informirati prije meča, dok se u drugim natjecanjima to uobičajeno radi nakon njega. To je već uhodana procedura. Igrači imaju pravo odlučiti hoće li se testirati prije meča. Ne odluče li tako, kontrola će uslijediti nakon njega. Imaju pravo izbora. Igrači se uobičajeno odlučuju na kontrolu pred meč, to ih rješava obveza nakon", dodaje se u objašnjenju.

Kopirati
Drag cursor here to close